Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele imagini cu diplomatul rus expulzat din România FOTO VIDEO

Radu Pop
adevarul.ro
diplomat

România l-a declarat luni persona non grata pe adjunctul ataşatului militar rus la Bucureşti. Surse din proximitatea MAE au explicat decizia prin faptul că persoana respectivă desfăşura „activităţi de spionaj”. La câteva zile de la anunţ, „diplomatul” expulzat poate fi văzut într-un filmuleţ apărut pe internet atât în cadru oficial, cât şi neoficial, potrivit Adevărul.

Aleksei Grişaev, adjunctul ataşatului militar rus la Bucureşti, a fost expulzat din România. Decizia a fost comunicată ambasadorului rus la Bucureşti, convocat luni la sediul Ministerului de Externe. La câteva zile după decizie, un filmuleţ apărut pe Facebook îl prezintă pe Grişaev atât în ipostaze oficiale, alături de ambasadorul Kuzmin, cât şi în cadru neoficial. Filmuleţul plasează expulzarea ofialului rus în contextul scandalurilor diplomatice dintre Moscova şi mai multe state din centrul şi estul Europei.

Conform unor surse din proximitatea MAE, Aleksei Grişaev desfăşura activităţi de spionaj sub acreditare diplomatică. Grişaev ar fi spion GRU şi avea misiunea să recruteze cetăţeni români care să îl sprijine în colectarea de informaţii din interiorul Guvernului României. Este vorba de informaţii ce ţin în principal de politica externă a României, de armată şi de sistemul naţional de securitate energetică.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.