Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele imagini cu momentul impactului dintre cele două tramvaie, în București. Reacția STB despre cauza accidentului / VIDEO

Foto: infotraficromania.ro
accident tramvaie sectorul 2

Primele imagini cu momentul impactului dintre cele două tramvaie, în București. Reacția STB despre cauza accidentului

Primele imagini cu momentul în care cele două tramvaie STB se ciocnesc, dimineață, pe Șoseaua Ștefan Cel Mare, în intersecție la Lizeanu, au apărut pe rețelele de socializare. Accidentul a fost filmat de camerele de supraveghere din zonă.

Cauza probabilă a accidentului de duminică dimineaţa, când două tramvaie s-au ciocnit pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, a fost eroarea umană, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB), potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

"Referitor la incidentul de duminică, 24 decembrie 2023, ora 5:56, în care două vagoane ale STB SA au fost implicate într-un accident în zona intersecţiei Şos. Ştefan cel Mare cu strada Lizeanu, facem următoarele completări: Evaluare la faţa locului a comisiei tehnice STB: calea de rulare - în parametri tehnici corespunzători; macaz intersecţie Lizeanu - funcţional; vagoane fără defecţiuni tehnice, care să provoace deraiere", scrie în comunicatul STB.

Concluzia preliminara a accidentului

În aceste condiţii. concluzia preliminară este că eroarea umană a fost cauza probabilă a accidentului.

"Concluzie preliminară: macaz activat spre stânga (sens Ştefan cel Mare spre Obor, în zona intersecţie Lizeanu); vagon tramvai 5 a continuat traseu înainte, fără sa dezactiveze macazul stânga; cauza probabilă accident: eroare umană", mai spune STB.

Comisia tehnică a STB face propria evaluare şi va ţine cont, în concluziile finale, şi de raportul Brigăzii de Poliţie Rutieră a municipiului Bucureşti, adaugă societatea de transport.

Două tramvaie s-au ciocnit, duminică dimineaţa, pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, iar în urma impactului cei doi vatmani şi unul dintre călători au fost fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

"Astăzi, 24 decembrie, ora 05:56, pe Şos. Ştefan cel Mare intersecţie cu Str. Lizeanu, sens Piaţa Sf. Gheorghe, un tramvai din linia 5 a lovit cu colţul stânga faţă un tramvai din linia 1, care circula pe sensul Banu Manta. Cei doi vatmani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. În urma impactului, conducătorii celor două tramvaie şi unul dintre călători au fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Pentru preluarea fluxului de călători s-a înfiinţat linia naveta 601, care a circulat de la Gara Basarab până la Bucur Obor, pe arterele: Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Cal. Griviţei, Piaţa Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere la Gara Basarab", a anunţat STB.

@drepturile_omului_1 24.12.2023 tramvaie tamponate #stb #tramvai #tamponare ♬ sunet original - Drepturile omului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.