Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele NINSORI în România. Unde a lovit VISCOLUL - VIDEO

ninsoare

Traficul rutier pe DN 67 C se desfăşoară, sâmbătă, în condiţii de iarnă, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj. Transalpina, între Rânca, judeţul Gorj, şi Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, este închisă temporar, stratul de zăpadă depus fiind de doi centimetri.

Citeşte şi: UPDATE - Stare de ALERTĂ la Londra. Un şofer a intrat în pietonii din faţa unui muzeu - VIDEO

Potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, drumarii acţionează şi împrăştie material antiderapant pe carosabil, în zona montană Rânca.

"Stratul de zăpadă este, în decor, de aproximativ doi centimetri. Un utilaj cu lamă şi răspânditor acţionează pe traseul Novaci-Rânca. Se acţionează cu material antiderapant. Nu este zăpadă pe carosabil, dar acţionează preventiv, pentru a evita apariţia gheţuşului pe partea carosabilă. Mai sunt pregătite două utilaje să intervină, dacă este cazul. Începând de sâmbătă, în urma codului portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, cod ce anunţă căderi de zăpadă şi viscol la peste 1.600 metri altitudine, pentru sectorul de drum cuprins între km 34+500 şi km 59+800 al drumului naţional DN 67C, între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, s-a luat decizia restricţionării totale a traficului", au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii SDN Târgu-Jiu.

Citeşte şi: Cod GALBEN de inundaţii pentru râuri IMPORTANTE din ţară. AVERTISMENTUL hidrologilor - HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de fenomene extreme pentru acest weekend. Astfel, începând de sâmbătă dimineaţă, ora 9.00, a intrat în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori şi lapoviţă, un COD PORTOCALIU de ploaie şi unul GALBEN de ninsori, valabile pentru jumătatea sudică a României.

Citeşte şi: Statistici SUMBRE ale Comisiei Europene: România, FRUNTAȘĂ la deficitul de colectare a TVA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.