Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samsung estimează un profit peste aşteptări în trimestrul doi din 2020

samsung.com
samsung

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a anunţat marţi că se aşteaptă la o creştere cu 23% a profitului în trimestrul doi din acest an, în pofida pandemiei de coronavirus (COVID-19), ca urmare a cererii solide pentru chip-uri de memorie, transmit DPA şi Reuters.

Într-un comunicat preliminar înainte de publicarea rezultatelor detaliate, Samsung a informat că în perioada aprilie - iunie 2020 a realizat un profit operaţional de 8.100 miliarde woni (6,8 miliarde de dolari), faţă de un rezultat de 6.400 miliarde woni previzionat de analiştii intervievaţi de Refinitiv SmartEstimate. Ar fi cel mai ridicat profit trimestrial din perioada octombrie - decembrie 2018.

Veniturile grupului sud-coreean au scăzut cu 7,3% în trimestrul doi din acest an, la 52.000 miliarde woni, deoarece pandemia a afectat cererea pentru unele televizoare şi smartphone-uri. Compania continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei, care a sporit cererea pentru chipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă.

"Cererea pentru chipuri a fost mai solidă decât se estima, pe fondul pandemiei", a apreciat Park Sung-soon, analist la Cape Investment & Securities.

La Bursa de la Seul, acţiunile Samsung Electronics au scăzut marţi dimineaţă cu 1,8%. Grupul sud-coreean urmează să dea publicităţii rezultatele detaliate pentru al doilea trimestru la finele acestei luni.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.