Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele promisiuni făcute de noul episcop vicar al Devei și Hunedoarei, al doilea cel mai tânăr ierarh al Bisericii Ortodoxe Române: Să fim alături de oameni

basilica.ro
Nestor Dinculeană

Arhimandritul Nestor Dinculeană a fost ales Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei şi a vorbit, în fața Sfântului Sinod, despre datoria slujitorilor Bisericii faţă de păstoriţii lor.

Pentru început, el şi-a manifestat „smerita recunoștință și făgăduință de neostenită lucrare întru ascultare”, scrie basilica.ro.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

„Smerită recunoștință și mulțumire Preafericirii Voastre pentru purtarea de grijă pe care o aveți față de Sfânta noastră Biserică și în mod special față de Episcopia Devei și Hunedoarei. În acest moment, vă rog, și vă cer să mă primiți cu părinteasca purtare de grijă prin rugăciune și prin sfat de câte ori va fi nevoie”.

„Recunoștință și mulțumire aduc Înaltpreasfințiilor și Preasfințiilor Voastre care astăzi mi-ați acordat încredere pentru această slujire înaltă. Vă mulțumesc din adâncul sufletului și, de asemenea, vă cer cu smerenie să mă purtați în rugăciune și ori de câte va fi nevoie să mă ajutați cu sfatul și cu învățătura cea bună”, a afirmat Arhiereul vicar ales al Devei.

Citește și: Raluca Turcan, despre majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani: Dacă un pensionar dorește să se angajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, o poate face

El şi-a îndreptat gândurile şi către Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei.

„Îi datorez întreaga mea formare în ceea ce privește slujirea lui Dumnezeu, atât formare profesională, cât și formare administrativă, gospodărească și spirituală. Îi mulțumesc din adâncul sufletului și făgăduința de neostenită lucrare întru ascultare o făgăduiesc către Preasfinția Sa, făgăduindu-i ca de acum înainte să fiu ascultător, slujitor, pentru binele eparhiei pe care Preasfinția Sa o păstorește”.

Citește și: Diana Șoșoacă se compară cu Donald Trump: ‘Numai eu și cu domnul președinte mai suntem blocați

„Nădăjduiesc să răspund așteptărilor pe care Preasfinția Sa le are de la mine și să lucrez împreună cu Preasfinția Sa pentru bunul mers al Bisericii noastre strămoșești în județul Hunedoara”.

Arhim. Nestor Dinculeană a subliniat că prin învestirea în această funcţie se va dedica şi mai mult oamenilor.

Citește și: George Simion a pus ochii pe bugetele SRI și SIE! Lovitura pe care vrea să le-o dea serviciilor

„Este foarte importantă această slujire pentru Episcopia Devei și Hunedoarei de unde eu vin, pentru că în această eparhie, ca în toate eparhiile din țara noastră, este nevoie de misiune, slujire și împreună lucrare pentru slava lui Dumnezeu și pentru bunul mers al Bisericii noastre”.

„În societatea în care trăim, poporul este greu încercat. De aceea, sprijin, nădejde și ajutor nu pot veni decât de la Dumnezeu. Iar aceasta este datoria noastră a slujitorilor Bisericii: să fim alături de oameni, să fim liantul prin care aceștia ajung la Dumnezeu, unde găsesc nădejde, ajutor, dragoste și pace”.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

Arhiereul vicar al Devei şi Hunedoarei a fost ales în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod din 25 februarie. El va purta titulatura de Hunedoreanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.