Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele reacții după ce Dinamo a retrogradat în Liga II

DigiSport
Dinamo U Cluj

Andrei Cristea, fost fotbalist al echipei Dinamo, a declarat, duminică, după ce echipa a retrogradat pentru prima oară în istoria sa, că acesta poate fi un „moment zero” pentru clubul bucureștean.

"Chiar dacă am mai jucat la echipe mari ale fotbalului românesc, nu credeam că una dintre ele va ajunge să retrogradeze. Nu mă gândeam vreodată că Dinamo va retrograda. Dar poate acesta e un moment zero pentru Dinamo şi cei care conduc vor lua deciziile corecte. Dacă se desfiinţează? Nu, nu ştiu, ce înseamnă administrativ mă depăşeşte", a afirmat Cristea.

"Atitudinea jucătorilor de la Dinamo a fost una bună azi (n.r. - în returul barajului cu Universitatea Cluj). Dar atât au putut, ăsta e nivelul la care sunt. Poate unii nu au ajuns să înţeleagă ce înseamnă Dinamo. Nu putem vorbi de 2-3 jucători... aici este un grup, s-au făcut greşeli, au fost 60 de jucători în 2 ani, conducători, au fost multe lucruri. Sunt multe întrebări care se pun acum, dar e tardiv. Dinamo a retrogradat şi rămâne de văzut ce va fi pe viitor. Eu am venit la meci în calitate de fost jucător şi îmi pare rău să văd un club atât de mare că retrogradează", a adăugat Andrei Cristea, fost golgheter cu Dinamo în sezonul 2009-2010.

Fostul jucător dinamovist Ionel Dănciulescu a spus că încă nu conştientizează duritatea acestei lovituri.

"Asta e mai dureros, că în repriza a doua Universitatea Cluj nu a fost o echipă care să facă trei pase legate şi tu nu ai reuşit să înscrii măcar un gol, şi să mai speri pe finalul de meci. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele, nici nu conştientizez duritatea şi magnitudinea acestei lovituri pe care am primit-o în această seară. Probabil că am nevoie de timp să mă acomodez cu situaţia actuală a echipei", a afirmat Dănciulescu la DigiSport.

Angajat acum la echipa de fotbal a CS Dinamo, Dănciulescu a exclus varianta fuzionării celor două formaţii: "Am auzit tot felul de informaţii, că CS Dinamo şi-ar dori să fuzioneze cu FC Dinamo, ceea ce este total fals, nu se doreşte acest lucru".

Fostul atacant dinamovist consideră că problemele echipei pregătite de Dusan Uhrin Jr s-au acutizat în ultimii doi ani. "Problemele s-au acutizat în ultimii doi ani de zile, după părerea mea. Degradarea lui Dinamo a început de acum doi ani, asta e părerea mea", a mai spus Ionel Dănciulescu.

Administratorul judiciar al FC Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a spus că echipa va pierde banii din drepturile tv.

“Mă gândesc în primul rând la suporterii acestei echipe, care au iubit-o şi au fost alături de ea necondiţionat. Totuşi, este important să ne uităm ce se întâmplă de mâine, să ne uităm înainte. Această procedură de insolvenţă are o rezolvare legală atunci când se găseşte finanţare. Dincolo de rezultatul sportiv, Liga 1 sau Liga 2, fără finanţare această echipă nu putea ieşi din insolvenţă. Într-adevăr în acest moment se strâng puţin termenele, nu mai avem banii din drepturile tv, dar rămânem la acelaşi lucru, la căutarea unui finanţator. Sunt şanse (pentru a continua în Liga a 2-a), nu cred că despre asta putem vorbi, că nu ar fi şanse. Sunt oameni în spatele lui Dinamo care încă ajută cu bani, trebuie recalibrată situaţia. De mâine o să vedem ce este de făcut pentru că deşi era o perspectivă liga a doua niciodată nu ne-am gândit totuşi că s-ar putea chiar ajunge în situaţia asta destul de dramatică”, a spus Zăvăleanu.

Un jucător al U. Cluj, Dragoș Teșcan  a spus că îi pare rău de faptul că a retrogradat o echipă cu așa mulți suporteri. "Era clar că o să fie un meci de luptă, de uzură. Îmi pare rău de aceşti suporteri ai lui Dinamo, îmi pare rău ca un club cu tradiţie să retrogradeze în Liga a II-a, dar cu siguranţă vor reveni mai puternici", a afirmat Tescan la DigiSport.

Antrenorul lui U Cluj, Erik Lincar a spus și el: „Sincer, îmi pare rău pentru Dinamo, deşi poate sună ciudat să o zică unul care de multe ori a jucat aici ca adversar, dar fotbalul aşa este. Trebui să reînvie ca pasărea Phoenix, asta e, nu ai ce să faci”.

Formaţia Dinamo a retrogradat, duminică, în Liga a 2-a, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur şi scor 1-1 în retur. Dinamoviştii vor evolua în eşalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.