Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele tramvaie noi ajung în Bucureşti în luna martie

F. P.
tramvai nou

Primul tramvai nou în București ar putea fi livrat la mijlocul lunii martie, iar până la finalul primului mandat de primar al lui Nicușor Dan pe șinele din Capitală vor circula 200 de vehicule noi, de producție românească. Noul edil vrea să se semneze până la finele anului în curs contractele cu Astra Vagoane Călători Arad și cu Electroputere VFU Pașcani, societăți românești care au câștigat licitațiile organizate de Primăria Municipiului București, respectiv Societatea de Transport București, informează clubferoviar.ro.

Multe dintre actualele tramvaie care circulă în prezent în Capitală au vârste venerabile. Angajații Uzinei de Reparații Atelierele Centrale (URAC) din cadrul STB fac practic imposibilul pentru a le menține în circulație și pentru ca siguranța călătorilor să nu fie pusă în pericol.

Primul tramvai nou în București va veni de la Pașcani la mijlocul lunii martie, iar în termen de 15 luni pot fi livrate toate cele 40 de unități contractate inițial. La finele lunii iulie, Asocierea Electroputere VFU Pașcani – Reloc Craiova a câștigat licitația organizată de STB pentru livrarea a 40 de tramvaie de 18 metri, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 60 de unități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.