Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul an fiscal al preşedinţiei Trump, un dezastru! Deficitul bugetar al SUA este uriaș, depășind toate estimările

deficit

Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut la 898 de miliarde de dolari într-o perioadă de 11 luni încheiată în august, depăşind estimările Biroului pentru Buget al Congresului pentru primul an fiscal integral al preşedinţiei Trump, transmite Bloomberg, conform news.ro.

Astfel, deficitul bugetar a crescut cu o treime în intervalul octombrie-august, de la 674 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit unui comunicat publicat joi de Departamentul Trezoreriei.

Cheltuielile au urcat cu 7%, la 3.880 de miliarde de dolari, în timp ce veniturile au avansat cu numai 1%, la 2.990 ce miliarde de dolari.

Veniturile încasate de la companii au scăzut cu 71 de miliarde de dolari, la 163 de miliarde de dolari, comparativ cu anul precedent.

ALERTĂ - Protest EXTREM în fața Palatului Cotroceni

Deficitul bugetar a continuat să crească în timpul preşedinţiei Trump, provocând îngrijorări că datoria publică a SUA, în prezent de 21.500 de miliarde de dolari, scapă de sub control.

Constrângerile bugetare sunt în creştere, din cauza reducerilor de impozite aplicate în acest an de guvernul republican, care vor mări deficitul bugetar cu circa 1.500 de miliarde de dolari ăn decurs de un deceniu, şi creşterea cheltuielilor guvernamentale.

Casa Albă susţine că reducerile de taxe vor da rezultate prin crearea de venituri generate de creşterea economică mai rapidă. FMI a avertizat că reducerile de taxe riscă să înscrie datoriile SUA pe o direcţie nesustenabilă şi să supraîncălzească economia.

În 2017, deficitul bugetar a fost de 666 de miliarde de dolari, în creştere de 586 de miliarde de dolari în anul anterioar, potrivit Departamentului Trezoreriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.