Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul сargo de gaz natural lichefiat din Orientul Mijlociu către Germania a fost livrat cu succes de ADNOC

energynews.pro
gaze gnl

ADNOC și RWE Aktiengesellschaft (RWE) au anunțat astăzi livrarea cu succes a primului transport de gaz natural lichefiat (GNL) din Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite (EAU), către terminalul plutitor de GNL Elbehafen din Brunsbüttel, Germania, scrie portnews.ru.

Produs de ADNOC Gas în Das Island, Abu Dhabi, transportul de 137.000 de metri cubi de GNL reprezintă încărcătura de punere în funcțiune a noului terminal plutitor de GNL din Brunsbüttel și prima încărcătură de GNL din Orientul Mijlociu care este trimisă în Germania. Această încărcătură de referință urmează transportului inaugural de amoniac din octombrie 2022 și promovează cooperarea în materie de securitate energetică, decarbonizare și combustibili cu emisii reduse de dioxid de carbon între EAU și Germania.

Livrarea încărcăturii marchează o etapă importantă în dezvoltarea infrastructurii interne de aprovizionare cu GNL a Germaniei, sprijinind securitatea energetică a țării cu gaze naturale. Încărcătura este suficientă pentru a produce aproximativ 900 de milioane de kilowați-oră de energie electrică, suficient pentru a alimenta aproximativ un sfert de milion de locuințe germane timp de un an.

Parteneri din septembrie 2022

Acordul de accelerare a securității energetice și a industriei (ESIA) dintre EAU și Germania a fost semnat în septembrie 2022 pentru a accelera proiectele de interes comun dintre cele două țări în domeniul securității energetice, al decarbonizării și al acțiunii climatice. Ca parte a acordului, ADNOC a încheiat un acord de furnizare de GNL cu RWE, cu încărcături suplimentare rezervate exclusiv clienților germani în 2023.

ADNOC a încheiat, de asemenea, o serie de acorduri cu clienți germani, inclusiv Steag GmbH (Steag) și Aurubis AG (Aurubis) pentru încărcături demonstrative de amoniac cu emisii reduse de dioxid de carbon, un combustibil purtător de hidrogen care poate juca un rol esențial în decarbonizarea sectoarelor industriale greu de eliminat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.