Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul camion cu ajutoare colectate la Pavilionul Expoziţional din Mamaia a plecat către refugiaţii ucraineni ajunşi la Isaccea

Inquam Photos / Casian Mitu
refugiati ucraineni

Primul camion cu ajutoare umanitare colectate la Pavilionul Expoziţional din staţiunea Mamaia a plecat luni către refugiaţii ucraineni ajunşi la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, judeţul Tulcea, a informat Primăria Constanţa.

Potrivit municipalităţii, mobilizarea oamenilor este "exemplară".

"Astăzi, un camion cu alimente neperisabile, haine, pături, seturi de igienă şi medicamente a plecat deja către punctul de trecere a frontierei Isaccea, Tulcea, locul unde ucrainenii trec Dunărea cu bacul pentru a se refugia în România. Printre ele se află şi mesaje emoţionante transmise de copii celor care suferă din cauza războiului", se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Viceprimarul Florin Cocargeanu a subliniat că orice donaţie venită în sprijinul refugiaţilor este de mare ajutor.

"Este de-a dreptul impresionant şi emoţionant ce s-a reuşit până acum prin implicarea miilor de voluntari din toată ţara. Vă mulţumim! Ce e mai greu abia de acum urmează şi trebuie să le arătăm oamenilor care vin la graniţă că se pot baza în continuare pe sprijinul şi solidaritatea noastră. Noi vom face tot ce ne stă în putere pentru a fi alături de ei şi pentru a facilita acţiunile de strângere şi expediere a donaţiilor. Constanţa este alături de Ucraina!", a declarat Cocargeanu, citat în comunicat.

Centrul de colectare a donaţiilor, amenajat la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, este deschis zilnic între orele 8.00 - 20.00.

"Puteţi dona orice tip de produse sau articole care le pot fi necesare refugiaţilor: alimente neperisabile, produse pentru îngrijirea copiilor şi bebeluşilor, pături, perne, saci de dormit, haine, produse de igienă, hrană pentru animale, medicamente (anticoagulante, antiinflamatoare, hemostatice, apă oxigenată, pansamente, plasturi). Pentru a facilita munca voluntarilor, pachetele cu haine pe care le donaţi trebuie să fie sortate şi etichetate corespunzător, pe categoriile de vârstă şi sex. Cine doreşte să contribuie cu donaţii poate suna sau trimite un mesaj la numărul de telefon 0799.400.358, folosit inclusiv în aplicaţia WhatsApp. Persoanele care au nevoie de spaţii de cazare sau cei care vor să găzduiască refugiaţi pot suna la numărul de telefon 0737.552.271", a mai transmis administraţia locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.