Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul caz de Flurona, înregistrat în Moldova: Pacientul are doar 5 ani

Deschide.md
coronavirus ambulanta salvare moldova

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de „Flurona” – termenul folosit de autoritățile israeliene pentru a descrie infecția simultană sau co infecție cu gripă și COVID-19.

Este vorba despre un copil, în vârstă de 5 ani, care a fost confirmat la COVID-19, dar și la gripa sezonieră, transmite Replicamedia.md.

„Marți, a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare și primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil – și gripă, și COVID”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale privind situația epidemiologică prin COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

De menționat că, la începutul lunii ianuarie a acestui an, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” – infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care a născut recent.

Israelul a raportat primul caz de „Flurona”, infectarea simultană cu SARS-CoV-2 şi virusul gripei sezoniere

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.