Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul centru de colectare a ajutoarelor pentru ucraineni, deschis în municipiul Giurgiu

crucea rosie

Crucea Roşie Giurgiu şi Primăria municipiului au deschis marţi un centru de colectare de produse pentru susţinerea refugiaţilor şi a populaţiei ucrainene în cadrul unui parteneriat umanitar - un mărţişor al solidarităţii pentru Ucraina, potrivit Agerpres.

"Având în vedere situaţia de conflict internaţional consilierii locali s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară de îndată şi au aprobat parteneriatul Primăriei municipiului Giurgiu cu filiala de Cruce Roşie Giurgiu prin organizarea unui centru de colectare pentru susţinerea refugiaţilor şi a populaţiei ucrainene. Fac apel la giurgiuveni să vină către acest centru cu donaţii care să ajungă acolo unde este mai mare nevoie şi chiar să transforme, nu doar simbolic, ziua mărţişorului într-un mărţişor umanitar, ci şi faptic şi să cumpere mărţişoare constând în apă, conserve, produse de igienă", a declarat primarul Adrian Anghelescu.

Primarul municipiului Giurgiu a făcut şi o primă donaţie constând în produse noi de îmbrăcăminte şi i-a îndemnat pe membrii comunităţii să canalizeze ajutoarele către acest centru, într-o formă unitară şi organizată, având în vedere că Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din lume se face responsabilă cu asigurarea suportului umanitar pe timp de pace şi de război, conform Convenţiilor de la Geneva din 1949.

La acest centru de colectare a ajutoarelor, deschis la Galeriile de artă din centrul municipiului Giurgiu, vor fi primite zilnic de la giurgiuvenii conserve, apă îmbuteliată, pături, lenjerie de pat, saci de dormit (noi), dezinfectante şi produse de igienă.

Acţiunea se înscrie în campania umanitară lansată de Crucea Roşie Română - "Umanitatea nu are graniţe".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.