Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul Consiliul rus de Securitate după extinderea NATO. Subiectele pe care le va aborda Putin

The sun
Vladimir Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, va prezida, miercuri, reuniunea online a Consiliului rus de Securitate, organizată prin intermediul unei videoconferințe, în cadrul căreia vor fi examinate o serie de aspecte privind securitatea din regiunile Luhansk şi Doneţk, Zaporijjia și Herson, a informat Serviciul de presă al Kremlinului.

'Putin va desfăşura reuniunea Consiliului de Securitate al Federației Ruse din data de 5 aprilie, prin intermediul unei videoconferințe. Vor fi examinate aspecte legate de asigurarea legii, ordinii și siguranței publice pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, precum și a regiunilor Zaporijjia și Herson'', specifică comunicatul remis de Kremlin, potrivit Rador.

Serviciul de presă a adăugat că ministrul de interne rus, Vladimir Kolokolţev, va prezenta raportul principal pe această temă.

Este primul Consiliu de Securitate după extinderea NATO

Finlanda a devinit marţi membră a NATO, finalizând o schimbare istorică a politicii sale de securitate despre care şeful Aalianţei, Jens Stoltenberg, a spus că a fost declanşată chiar de invazia pe care liderul rus Vladimir Putin a decis-o în Ucraina, relatează Reuters.

"Preşedintele Putin a avut ca obiectiv declarat al invaziei Ucrainei să obţină mai puţin NATO", a declarat Stoltenberg reporterilor la sediul NATO din Bruxelles, cu câteva ore înainte ca Finlanda să devină oficial al 31-lea membru al Alianţei. "El obţine exact opusul. Finlanda astăzi şi, în curând, şi Suedia vor deveni membre cu drepturi depline ale Alianţei", a declarat Stoltenberg.

Kremlinul a declarat că Rusia va fi forţată să ia "contramăsuri" la aderarea Finlandei, ministrul apărării, Serghei Şoigu, afirmând că această decizie ridică perspectiva unei noi escaladări a conflictului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.