Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul efect al intrării în vigoare a noilor Coduri - Primii deţinuţi eliberaţi de instanţe

puscarie
Un deţinut a cerut eliberarea din închisoare în urma intrării în vigoare a NOULUI COD PENAL. O cerere în acest sens a fost depusă la Tribunalul Bucureşti. Adresa a fost emisă către locul de detenţie. După primirea documentului, deţinutul va fi pus în libertate. Decizia este executorie.
Un deţinut va fi eliberat în baza prevederilor Noului Cod Penal. Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea acestuia de eliberare. O cerere în acest sens a fost depusă la Tribunalul Bucureşti. Adresa a fost emisă către locul de detenţie.
După primirea documentului, deţinutul va fi pus în libertate. Comisiile din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au analizat 30.887 dosare ale unor deținuți și vor sesiza instanțele de judecată pentru ca acestea să se pronunțe asupra eventualei încetări a executării pedepsei privative de libertate pentru un număr de aproximativ 400 de cazuri, ca urmare a intrării în vigoare a Noilor Coduri Penale.
Guvernul renunţă la anunţarea interceptării telefonice a suspecţilor. Propunerile de modificare a Codului Penal, care vor fi aprobate miercuri, au fost publicate, sâmbătă, pe site-ul Ministerului Justiţiei, relatează televiziunile de ştiri.Arestul la domiciliu, introducerea sistemului zilelor amendă, eliminarea pedepselor pentru minori şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei se numără printre modificările aduse în sistemul judiciar odată cu intrarea în vigoare, la 1 februarie, a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.