Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia: Primul episcop ortodox care a murit de COVID-19

Milutin Knezevic

Milutin Knezevic, un episcop al Bisericii Ortodoxe Sârbe din eparhia Valjevo, a murit de COVID-19 la vârsta de 71 de ani, au confirmat luni reprezentanţii bisericii din această ţară, acuzată că nu a ţinut cont de reglementările medicale stipulate de starea de urgenţă, informează Reuters.

"Episcopul Milutin a fost infectat cu noul coronavirus în timp ce oficia slujbe în eparhia lui, în rândul credincioşilor", au anunţat reprezentanţii eparhiei Valjevo într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Citește și: Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Alţi doi clerici din aceeaşi eparhie au fost de asemenea infectaţi, a anunţat eparhia sârbă, săptămâna trecută.

Infectarea şi decesul episcopului Milutin Knezevic la vârsta de 71 de ani s-au produs în contextul criticilor aspre apărute în rândul opiniei publice din Serbia legate de anumite practici religioase, precum sărutarea icoanelor şi utilizarea unei singure linguriţe în timpul împărtăşaniei, care au fost interzise prin reglementările medicale adoptate odată cu decretarea stării de urgenţă, dar pe care anumiţi preoţi nu le-au respectat.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

După ce Serbia a decretat starea de urgenţă pe 15 martie, o serie de înregistrări video au apărut în spaţiul public, ce arătau mai multe persoane care erau împărtăşite cu aceeaşi linguriţă şi din acelaşi pocal.

Acele înregistrări video, din care una a fost realizată pe 22 martie în Novi Sad, au condus la apariţia unei veritabile avalanşe de critici la adresa Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Citește și: Coronavirus: Companiile auto din România vor să facă ventilatoarele mecanice, dar nu avem proiect pentru ele

Instituţia religioasă şi-a apărat însă enoriaşii.

"Este ilogic şi extrem de dăunător din partea tuturor acelora care fie nu merg la biserică, fie nu se împărtăşesc să se aştepte ca Biserica să îi priveze pe credincioşi de lucrurile care sunt cele mai importante pentru ei", a transmis Biserica Ortodoxă Sârbă.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

Conform reprezentanţilor săi, afirmaţia potrivit căreia practicile bisericii sârbe ar periclita sănătatea populaţiei reprezintă "o minciună sfruntată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.