Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul guvern austriac în care sunt reprezentaţi ecologiştii a depus jurământul

austria harta

Guvernul de coaliţie austriac format din conservatori şi Verzi a depus marţi jurământul în faţa preşedintelui Alexander Van der Bellen, devenind primul executiv din Austria în care sunt reprezentaţi ecologiştii, transmite DPA potrivit Agerpres

Noul guvern, condus de cancelarul conservator Sebastian Kurz şi de vicecancelarul ecologist Werner Kogler, este de asemenea primul în care mai mult de jumătate dintre miniştri (opt din 15) sunt femei.

Din noul guvern fac parte, printre altele, Klaudia Tanner, care va conduce Ministerul Apărării, şi Susanne Raab, care se va ocupa de integrarea migranţilor.

Alma Zadic (35 de ani), fiica unor refugiaţi bosniaci, este noul ministru austriac al justiţiei.

Partidul Popular (OeVP), al lui Kurz, şi Verzii au ajuns săptămâna trecută la un acord ce are drept priorităţi combaterea schimbărilor climatice şi reducerile de taxe. Acordul prevede menţinerea poziţiei ferme a Austriei faţă de imigranţi.

Sebastian Kurz, în vârstă de 33 de ani, se întoarce la conducerea guvernului după eşecul coaliţiei anterioare cu formaţiunea de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe).

Coaliţia lui Kurz cu FPOe s-a prăbuşit în luna mai din cauza unei înregistrări video în care liderul formaţiunii, Heinz-Christian Strache, discută despre posibile acorduri în materie de infrastructură şi media cu o femeie care se dă drept o finanţatoare politică din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.