Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul meci al Olandei de la EURO 2020 se va disputa împotriva Ucrainei, la Amsterdam

alephnews.ro
minge fotbal uefa euro 2020

Naţionala Olandei va disputa primul său meci de la EURO 2020, împotriva Ucrainei, duminică la Amsterdam, fără fundaşul central Matthijs de Ligt, care se reface după o accidentare, a anunţat selecţionerul Frank de Boer, citat de AFP.

"Este prea devreme, aşa că nu dorim să ne asumăm niciun risc în privinţa lui, pentru că mai avem de disputat alte două meciuri în faza grupelor", a declarat De Boer în cursul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.ro.

"Accidentarea sa nu este atât de gravă şi suntem siguri că va juca un rol meciul următor", a adăugat tehnicianul olandez.

De Ligt, fundaşul lui Juventus Torino, a ratat ultimul meci de pregătire al selecţionatei batave înaintea EURO 2020, împotriva Georgiei (scor 3-0), disputat pe 6 iunie. Absenţa sa este o lovitură dură pentru Olanda, care nu va putea conta pe tot parcursul turneului final pe căpitanul şi fundaşul său central Virgil van Dijk (Liverpool), accidentat la ligamentele încrucişate de la genunchi din octombrie 2020.

De Boer nu îl va avea la dispoziţie nici pe portarul său titular, Jasper Cillessen, care a fost testat pozitiv la Covid-19 şi va rata turneul din această vară.

Veteranul Maarten Stekelenburg (38 ani), titular în finala Cupei Mondiale din 2010, a fost preferat lui Tim Krul (33 ani) pentru a apăra poarta Olandei.

Mijlocaşul Donny van de Beek a declarat la rândul său forfait, marţi, din cauza unei leziuni musculare.

Olanda, repartizată în Grupa C de la EURO 2020, îşi face revenirea într-un turneu major, după ce a ratat prezenţa la EURO 2016 şi Cupa Mondială 2018, urmând să înfrunte Ucraina, duminică la Amsterdam, înainte de a juca cu Austria (17 iunie) şi Macedonia de Nord (21 iunie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.