Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul membru al unui guvern din Europa care e DEMIS pentru declarațiile anti-NATO: Țara sa NU este membră a Alianței

twitter.com
kosovo

Premierul kosovar Ramush Haradinaj a demis un secretar de stat din cadrul Ministerului Justiției după ce aceasta a descris bombardamentele NATO din 1999 împotriva Iugoslaviei drept "un genocid planificat", informează Reuters, potrivit mediafax.

Secretarul de stat Vesna Mikici provine din minoritatea sârbă din Kosovo. "NATO a comis un genocid planificat împotriva unui stat suveran care a luptat cu terorismul albanez în interiorul propriilor granițe", a declarat Mikici duminică pe contul ei de Facebook, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la bombardamentele NATO.

NATO a efectuat în 1999 raiduri aeriene împotriva Iugoslaviei pentru a opri atacurile forțelor sârbe de securitate împotriva albanezilor din Kosovo. După 78 de zile de bombardamente, în urma unui armistițiu, fostul președinte iugoslav Slobodan Miloșevici și-a retras trupele din Kosovo. Acestea au fost înlocuite cu trupe NATO.

Postarea Vesnei Mikici a stârnit controverse în Kosovo, o entitate în care etnia albaneză este majoritară și unde cea mai mare parte a populației este recunoscătoare NATO pentru intervenția sa care a oprit războiul de doi ani din regiune.

Citește și: OFICIAL - LISTA PSD la europarlamentare

"În cadrul Guvernului din Kosovo nu este loc pentru persoane, indiferent de etnia lor, care denigrează valorile noastre euro-atlantice", a informat premierul Haradinaj în cadrul comunicatului de presă prin care a anunțat demiterea Vesnei Mikici.

Kosovo și-a declarat unilateral independența față de Serbia în 2008. În timp ce Statele Unite și majoritatea statelor Uniunii Europene i-au recunoscut independența, Serbia, Rusia și China continuă să se opună declarației Kosovo din 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.