Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul oficial cunoscut care a folosit vaccinul chinezilor este ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite

coronavirus vaccin

Ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite (EAU), Abdullah bin Zayed, a fost vaccinat împotriva coronavirusului, la o lună după ce statul din Golf a aprobat utilizarea de urgenţă a unui vaccin dezvoltat de o companie chineză pentru lucrătorii din prima linie, transmite dpa.

Abdullah bin Zayed a anunţat vineri pe Twitter că a primit vaccinul, postând o fotografie în care pare că un cadru medical îi administrează o injecţie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

'Vaccinarea contra coronavirusului este calea noastră de a reveni la o viaţă normală', a scris ministrul, alăturând hashtag-ul 'vaccinat' în limba arabă.

Abdullah, fratele prinţului moştenitor Mohammed bin Zayed, este cel mai recent dintre oficialii din Emirate care au fost vaccinaţi în lunile din urmă.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

Ministrul sănătăţii, Abdel-Rahman al-Owais, a fost vaccinat în septembrie, la scurt timp după ce guvernul autorizase folosirea de urgenţă a vaccinului la personalul cel mai expus la pacienţii cu COVD-19.

EAU participă la faza 3 a testelor clinice ale unui vaccin dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinopham.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire devastatoare: ‘Măsluiesc cifrele. PNL și Klaus Iohannis; vor să se țină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România’

Şi alţi oficiali din Emirate au primit vaccinul, printre care fiul prinţului moştenitor, Khalid, dar şi responsabili din Ministerul de Externe şi lucrători ai aeroportului din Sharjah.

Ministerul Sănătăţii a comunicat luna trecută că în jur de 31.000 de oameni s-au oferit să participe voluntar la test, şi că până acum nu s-au înregistrat efecte secundare serioase.

Citește și: Nelu Tătaru, prima reacție după noul record de infectări cu COVID-19: ‘Vom avea o creștere progresivă și în următoarele zile’

EAU au raportat peste 110.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.