Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul ORAȘ din România care INTERZICE ieșirea locuitorilor cu gura și nasul neacoperite, în spațiul public

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus masca aeroport

Județele Vaslui și Galați au decis că locuitorii lor trebuie să iasă în spațiul public cu gura și nasul acoperite, fără a se ține cont dacă este vorba despre o mască medicală, o eșarfă sau un batic. Însă, un oraș din județul Hunedoara duce mai departe deciziile luate în cele două județe din Moldova. La Simeria, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că locuitorii pot ieși din case doar dacă au nasul și gura acoperite. În acest sens, fiecare familie va primi câte două măști.

”Având în vedere art.12 din Ordonanța de urgență nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență, cu modificările și completările ulterioare, ale Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, ale Ordonanțelor Militare date precum și pentru a acționa proactiv pentru prevenirea răspândirii infecțiilor de CORONAVIRUS COVID- 19 pe teritoriul UAT Simeria.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1 Se achiziționează și distribuie măsti către populatie (2 buc de familie) de către Consiliul Local al orașului Simeria.

Art. 2 Continuarea asigurării de materiale de protectie și dezinfectanți pentru medicii de familie prin Centrul Medical de Permanență Simeria.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

Art. 3 Continuarea lucrărilor de dezinfecție pe teritoriul UAT Simeria (trotuare, alei, scara blocurilor, zone aglomerate, străzi, etc.) cu societățile comerciale autorizate și completarea cu alcool sanitar a dozatoarelor amplasate în instituție, zonele aglomerate și scările blocurilor.

Art. 4 Începând cu data de 06.04.2020, se interzice deplasarea populației pe teritoriul U.A.T. Simeria, fără protejarea căilor respiratorii (nas și gură).

Citește și: Video Momentul în care un primar PSD ia șpagă, în plină epidemie de coronavirus

Art.5 Nerespectarea prevederilor art. 4 se sancționează contravențional cu amendă de la 100 lei la 500 lei, sau cu avertisment.

Art.6 Aplicarea sancțiunilor de la art. 5 se aplică de către Poliția Română și Poliția Locală.

Art.7 Contravenientul poate achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii.

Art. 8 Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria va comunica prezenta hotărâre membrilor CLSU Simeria, și CJSU Hunedoara”, se arată într-o decizie a CLSU Simeria prezidată de primarul Emil-Ioan Rîșteiu.

Citește și: Lovitură de teatru în România! Care este numărul real al deceselor persoanelor confirmate cu coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.