Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul pacient tratat cu plasmă s-a vindecat de COVID-19! Totuși, starea lui rămâne gravă

Ro Health Review
UPU spital

Primul pacient tratat cu plasmă la Spitalul Judeţean din Galaţi s-a vindecat de COVID-19. Bărbatul de 46 de ani a primit plasmă îmbogăţită cu anticorpi de la două persoane care s-au vindecat de coronavirus, anunță corespondentul MEDIAFAX.

Două teste au confirmat că nu mai are COVID-19, dar starea lui rămâne gravă din cauza sechelelor pulmonare şi renale.

Bărbatul de 46 de ani, fără afecţiuni medicale cunoscute, a ajuns în stare gravă la spitalul din Galaţi, fiind necesară intubarea. După ce testul a confirmat că s-a infectat cu COVID-19, medicii au decis să utilizeze, în premieră pentru Galaţi, procedura numită plasmafereză. Acest lucru presupune prelevarea de plasmă îmbogăţită cu anticorpi de la cei care s-au vindecat de coronavirus cu ajutorul unui aparat performant donat Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Galaţi.

DRAMATIC - Peste 20.000 de morți în Brazilia din cauza COVID-19. Președintele continuă să minimizeze pericolul

Procedura s-a desfăşurat în urma cu o săptămână, când la centrul de Transfuzii s-au prezentat primii doi donatori de plasmă. Ulterior, aceasta a fost folosită în tratamentul pacientului de 46 de ani şi a dat roade. Surse din cadrul spitalului gălăţean susţin că după efectuarea a două teste, medicii au aflat că pacientul nu mai are COVID-19 şi au decis să-l transfere într-o secţie fără persoane infectate. Totuşi, starea pacientului rămâne gravă din cauza sechelelor pulmonare şi renale rezultate în timpul luptei cu infecţia.

Prima donare de plasmă îmbogăţită cu anticorpi a avut loc săptămâna trecută la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Galaţi. Două persoane, soţi şi soţie, au fost primii donatori şi de atunci au mai donat încă 11 oameni, foşti pacienţi de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.