Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul parc industrial din Maramureș va fi construit în zona Baia Sprie

Parc industrial

În urma demersurilor făcute în ultimul an și jumătate de executivul Consiliului Județean Maramureș, primul parc industrial din județ va fi construit în zona Baia Sprie, pe o suprafață de 34 de hectare.

În ședința Consiliului Județean Maramureș din 9 iulie 2022, consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre care prevede trecerea unui teren în suprafață totală de 34 de hectare, din domeniul public al UAT Baia Sprie în domeniul public al județului Maramureș. De asemenea, există posibilitatea extinderii până la 50 de hectare a acestei suprafețe.

Destinația acestui teren este construirea primului parc industrial din județul Maramureș, iar finanțarea dezvoltării acestei zone industriale va fi asigurată din fondurile Consiliului Județean Maramureș.

”Încă de la începutul mandatului mi-am asumat, împreună cu echipa CJ Maramureș, construirea de parcuri industriale, un obiectiv prin care dorim să stimulăm investițiile directe în județul nostru, investiții care vor aduce dezvoltare și creștere economică în Maramureș.

Avem deja multe cereri de la investitori care doresc să dezvolte afaceri în Maramureș, lucru care ne motivează o dată în plus să realizăm aceste zone industriale, să dezvoltăm economia județului și să oferim maramureșenilor condiții de trai mai bune, la ei acasă.” , a declarat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Potrivit precizărilor președintelui Consiliului Județean, în baza parteneriatelor dintre administrația județului și autoritățile locale, în perioada următoare vor fi construite alte două parcuri industriale în Maramureș, la Fărcașa și la Șomcuta Mare.

Parcurile industriale reprezintă un adevărat magnet pentru investiții, mai ales în regiunea Nord-Vest a țării, unde investitorii beneficiază de coridoarele de transport spre Europa. De aceea, unul dintre principalele obiective anunțate de președintele Consiliului Județean Maramureș îl reprezintă realizarea, în parteneriat cu administrațiile locale, a mai multor parcuri industriale, atractive pentru investitori, astfel încât maramureșenii să beneficieze de locuri de muncă și de un trai mai bun.

Pentru realizarea parcurilor industriale în județul Maramureș, Consiliul Județean a înființat în 2021 Societatea Parcuri Industriale SA, care gestionează implementarea acestui obiectiv important de investiții, finanțat din fonduri locale, guvernamentale și europene.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.