Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul partid care răspunde cu DA la pactul național propus de Klaus Iohannis: 'Alături de președinte, am dus un RĂZBOI' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis decorare Invictus Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formațiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

Deloc surprinzător, PNL a fost primul partid care a răspuns la pactul solicitat de Iohannis. Ludovic Orban a făcut un apel și la PSD pentru că ”e timpul ca România să își găsească unitatea”.

Citește și: PSD-istul care a anticipat prăbușirea lui Liviu Dragnea! A anunțat că va intra în închisoare

”PNL salută inițiativa președintelui de a genera un consens politic național. PAnunț, după consultarea telefonică a tuturor colegilor mei din conducere, că am decis cu unanimitate că Partidul Național Liberal va semna acest acord politic național și nu numai că îl va semna, dar va și milita cu toată forța pentru ca acest acord politic să fie transpus în practică. Nu poate exista dreptate într-o societate în care justiție e călcată în picioare de politicieni certați cu legea, într-o țară în care infractori calcă cu bocancii independența justiției, puterea judecătorească și caută să-și subordoneze toți magistrații din țară. De 2 ani de zile, alături de președinte, PNL a dus un adevărat război pentru a apăra drepturile cetățenilor în fața guvernelor conduse de PSD și ALDE.

Este timpul ca cei care au câştigat puterea în decembrie 2016 şi care şi-au bătut joc de încrederea care le-a fost acordată de cetăţeni - declanşând un război absurd în interiorul României, declanşând ura între români, declanşând falii în societatea românească, provocând separări care nu au niciun fel de temei real, provocând o afectare gravă a imaginii Uniunii Europene şi a angajamentului Guvernului după 2016 faţă de valorile şi principiile europene - să se oprească. Este timpul ca România să-şi regăsească unitatea, românii să-şi regăsească solidaritatea, să fie din nou uniţi şi au arătat că sunt uniţi cu ocazia acestui referendum. Şi am convingerea că cetăţenii români vor sprijini realizarea acestui pact naţional, care poate să determine o nouă mobilizare a societăţii româneşti, să asigure cu adevărat o traiectorie europeană strălucitoare pentru ţara noastră.

Citește și: Fraţii ‘Dedeman’ cuceresc ţara! O nouă mega-lovitură

Susţinem toate ideile din acest pact şi toate soluţiile pe care le propune preşedintele României pentru a transpune în fapt voinţa exprimată de cetăţenii români. Facem apel către toate forţele politică din România să susţină acest pact, iar către unii care până astăzi au fost agresorii independenţei justiţiei şi valorilor şi principiilor europene, ai statului de drept în România, trebuie să înţeleagă că s-a terminat. Odată exprimată voinţa cetăţenilor, toate forţele politice trebuie să acţioneze în conformitate cu ceea ce vor românii. Ne vom implica cu toată expertiza pe care o avem, cu toată forţa noastră politică pentru a susţine demersurile preşedintelui României de transpunere în fapt a voinţei exprimate de cetăţeni la referendum şi a tuturor punctelor exprimate în acest pact naţional.”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Viorica Dăncilă îl bagă în corzi pe Klaus Iohannis! Ultimă oră

Orban a mai spus că revizuirea Constituţiei nu poate fi finalizată şi realizată decât prin referendum.

"Cu cât mai repede se va face acest referendum, cu atât mai bine. În ceea ce ne priveşte, ni se pare o ocazie foarte bună scrutinul prezidenţial pentru referendumul de revizuire a Constituţiei", a completat el.

Citește și: Mesaj cutremurător pentru Carmen Dan! Scrisoarea sfâșietoare apărută după uciderea polițistului din Timiș

Preşedintele PNL a susţinut că, după constituirea unor grupuri de negociere, a constatat că există "clar o voinţă" din partea partidelor de opoziţie - USR, PLUS, PMP - pentru revizuirea Constituţiei şi, în acelaşi timp, există "o voinţă de susţinere" a moţiunii de cenzură din partea parlamentarilor din grupul Pro România.

"Aşteptăm un răspuns din partea UDMR. De asemenea, am declanşat negocieri şi cu alte grupuri parlamentare şi de asemenea se poartă om la om negocieri cu parlamentarii luaţi individual din partidele care au susţinut până astăzi Guvernul. Tratăm extrem de serios problema moţiunii de cenzură, vom face toate eforturile pe care suntem capabili să le facem pentru a asigura o majoritate care să susţină această moţiune de cenzură", a adăugat Orban.

Citește și: Undă verde! O companie-gigant face sute de angajări în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.