Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul PSD-ist care le dă dreptate greviștilor din învățământ: 'Pentru achiziții dubioase au fost bani, dar pentru drepturile lor salariale nu'

pumn

Deputatul (PSD) Radu Cristescu le dă dreptate greviștilor din învățământ care protestează. El susține că nu e în regulă ca tot profesorii să fie printre cei care suferă.

„Profesorii greviști au dreptate!

Pentru orice om cu capul pe umeri, e clar că pedagogii au fost, în deceniile de după 1989, printre cele mai oropsite categorii profesionale. Iar asta se vede, din păcate, în calitatea tot mai scăzută a absolvenților.

Iată de ce cred că profesorii au dreptate să protesteze, prin grevă, pentru drepturile lor legale. Pentru achiziții dubioase au fost bani, dar pentru drepturile lor salariale nu s-au mai găsit. Da, e o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, dar nu e în regulă ca tot profesorii să fie printre cei care suferă.

O remarcă aș mai vrea să fac : dacă profesorii erau la fel de fermi în atitudine pe vremea guvernelor Orban și Cîțu, poate că azi situația era alta și nu mai era nevoie să protesteze prin grevă. Iar asta e valabil și pentru alte categorii de salariați, pe care vorbele frumoase ale unora le-au făcut să uite faptele concrete ale altora.

În rest, e clar că România trebuie să aibă din nou doi dintre stâlpii pe care s-a ridicat țara: învățătorul și preotul. Fără ei, vom fi doar un teritoriu populat, nu o țară și un popor”, a spus Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Context

Sindicatele din învăţământul preuniversitar organizează miercuri o grevă de avertisment. Aproximativ 175.000 de cadre didactice din 4.000 de şcoli își opresc activitatea între orele 11.00 şi 13.00. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de "refuzul" guvernanţilor de a negocia cu aceştia unele solicitări, între care cea legată de acordarea salariilor de bază şi alocarea a 6 la sută din PIB pentru Educaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.