Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul reactor nuclear din Turcia: Deși e bolnav, Erdogan discută urgent cu Putin

putin erdogan

Preşedintele Vladimir Putin a vorbit la telefon cu omologul său turc Tayyip Erdogan în cursul zilei de joi, a anunţat Kremlinul, înainte ca cele două ţări să marcheze inaugurarea primului reactor nuclear din Turcia, relatează Reuters. Centrala nucleară de la Akkuyu, situată în provincia Mersin, în sudul Turciei, a fost construită de compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom.

Recent, Erogan și-a oprit campania electorală din cauza unor probleme de sănătate

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, după conversaţia lor telefonică, cei doi preşedinţi vor lua parte - prin videoconferinţă - la o ceremonie care va marca încărcarea combustibilului nuclear în prima unitate energetică de la Akkuyu. Cu o putere de 4.800 de megawaţi (MW), proiectul de 20 de miliarde de dolari al centralei, care prevede construirea a patru reactoare în oraşul mediteranean Akkuyu, va permite Turciei să se alăture clubului restrâns de state care produc energie nucleară.

Întrebat despre problemele de sănătate de care ar suferi Erdogan, Peskov a declarat că Moscova nu ştie nimic despre această problemă. Turcia are alegeri prezidenţiale şi parlamentare la 14 mai, un scrutin strâns, iar Erdogan şi-a anulat mitingurile de campanie programate pentru miercuri şi joi din motive de sănătate, după ce i s-a făcut rău marţi seara în timpul unui interviu televizat. Iniţial, preşedintele a transmis că speră ca joi să-şi poată relua campania, dar şi-a anulat şi activităţile electroale din această zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.