Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul serviciu de autobuz autonom pentru transportul în comun, lansat luna viitoare în Scoţia

insider.co.uk
autobuz scotia

Autobuze autonome de mari dimensiuni vor funcţiona începând de luna viitoare în cadrul serviciilor de transport în comun din Marea Britanie, demers catalogat drept o premieră mondială, relatează marţi DPA/PA Media.

Grupul britanic de transport Stagecoach a anunţat că schema revoluţionară cu autobuze autonome, care vor funcţiona peste podul Forth Road din Scoţia, va fi lansată la data de 15 mai.

Acestea vor acoperi o rută de 22,5 kilometri între Ferrytoll Park and Ride din regiunea Fife şi Edinburgh Park.

Cinci autobuze autonome cu un singur etaj vor circula cu o frecvenţă ce va deservi aproximativ 10.000 de pasageri pe săptămână.

Autovehiculele sunt prevăzute cu senzori care le permit să se deplaseze pe rute prestabilite cu până la 80 de kilometri la oră.

Autobuzele vor avea la bord doi membri ai personalului. Un şofer de siguranţă, care se va afla la volan pentru a monitoriza tehnologia, şi un aşa-numit căpitan de autobuz, care îi va ajuta pe pasageri să se îmbarce şi să achiziţioneze bilete şi va răspunde la întrebările acestora, informează Agerpres.

Guvernul Marii Britanii consideră că acesta va fi primul autobuz din lume, autonom şi de dimensiuni mari, utilizat în transportul public în comun.

Kevin Stewart, ministrul Transporturilor în guvernul scoţian, a declarat: "Acesta este o etapă interesantă pentru acest proiect inovator şi ambiţios şi aştept cu nerăbdare să văd pornind la drum proiectul CAVForth, luna viitoare. Reţeaua noastră de drumuri principale poate oferi o gamă largă de medii drept teren de testare divers, iar proiectul CAVForth, revoluţionar şi semnificativ la nivel global, va contribui cu adevărat la stabilirea credibilităţii Scoţiei pe scena mondială".

Directorul general al Stagecoach, Carla Stockton-Jones, a declarat: "Suntem încântaţi să introducem prima flotă de autobuze autonome din Regatul Unit în estul Scoţiei, unde se află şi sediul nostru şi unde a început totul, cu peste 40 de ani în urmă. Suntem mândri că ne situăm în fruntea inovaţiei în domeniul transporturilor cu acest proiect care marchează o semnificativă piatră de hotar pentru transportul public şi aşteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm clienţii la bord, lunile următoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.