Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul serviciu de recrutare prin inteligenţă artificială din ţară

facebook.com
inteligenta artificiala

eJobs România lansează Skilld, primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligenţă artificială din ţară, pentru a răspunde deficitului de forţă de muncă din piaţă şi prin care doreşte să eficientizeze şi mai mult procesele de recrutare, potrivit unui comunicat remis, marţi.

Doar în ultimele trei luni, cererea de specialişti din categoria white collar, cu studii superioare, a crescut cu 47% faţă de perioada similară a anului trecut şi chiar cu 10% faţă de 2019, moment în care piaţa muncii trecea printr-un adevărat boom. Cele mai multe joburi pentru candidaţii white collar au fost scoase la bătaie de angajatorii din Capitală, Bucureştiul fiind urmat de Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov. Fiecare dintre aceste oraşe de provincie are peste 11.000 de astfel de locuri de muncă noi doar în ultimele trei luni.

Pe fondul creşterii nevoii de candidaţi cu studii superioare, competiţia pentru atragerea acestora e tot mai acerbă în rândul companiilor, iar eforturile de recrutare, tot mai mari, specialiştii fiind din ce în ce mai greu de mulţumit când vine vorba de o nouă provocare profesională. Salariul rămâne principalul criteriu după care aceştia îşi aleg un job nou, dar la fel de importante sunt şi oportunităţile de creştere în carieră, urmate de stabilitatea angajatorului şi un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.

"E clar că lista de preferinţe a candidaţilor a crescut în ultima perioadă, având în vedere oferta tot mai generoasă de locuri de muncă, dar şi eforturile companiilor de a-i atrage. Ca un răspuns la această nevoie a pieţei, pentru prima oară pe piaţa din România, Skilld aduce resursele umane şi inteligenţa artificială la aceeaşi masă pentru a face cererea şi oferta să se întâlnească mai repede şi mai eficient. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, vom aduce în atenţia candidaţilor susceptibili de o schimbare profesională joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt în căutare activă de job. Sună futurist, dar este realitatea lui 2021 şi ne bucurăm să fim primii care fac din inteligenţa artificială o normalitate şi în sfera HR-ului", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cei mai căutaţi specialişti în acest moment, deci şi cei pentru care se depun cele mai mari eforturi în recrutare, sunt cei din departamentele de vânzări, client service, logistică, alimentaţie şi distribuţie, pentru aceştia fiind deschise, în total, în ultimele trei luni, peste 60.000 de poziţii noi.

"Partea bună e că atunci când încercăm să eficientizăm procesele de recrutare pornim deja de la o bază de date de peste 4,6 milioane de CV-uri, câte s-au adunat în universul eJobs în cei aproape 22 de ani de existenţă pe piaţa din România. Partea şi mai bună e că la ele se adaugă şi talentele latente din afara universului nostru şi reuşim astfel să creăm cel mai mare ecosistem de candidaţi de pe piaţa din România şi să-i şi conectăm cu oferta de joburi de pe piaţă. Ne dorim ca, până la finalul lui 2023, noua linie de business să reprezinte 10% din cifra de afaceri eJobs", spune Bogdan Badea.

Cel mai mare beneficiu şi, totodată, principalul obiectiv Skilld este scurtarea proceselor de recrutare, lucru benefic atât pentru candidaţi, care se plâng de durata prea mare a acestora, dar şi pentru angajatori. Cei din urmă se confruntă cu creşterea stresului şi a orelor petrecute cu astfel de task-uri în contextul accentuării deficitului de forţă de muncă din piaţă şi al competiţiei tot mai acerbe.

"Un specialist în resurse umane poate să scaneze un CV şi să-şi dea seama dacă e ceea ce caută în sub 10 secunde. Când însă specialistul respectiv are sute, chiar mii de CV-uri de parcurs într-o zi, aceste secunde se transformă în incredibil de multe ore de muncă. Inteligenţa artificială face acest lucru tot în câteva secunde, indiferent de numărul de candidaţi. Iar să poţi să oferi timp în aceste zile, când e, într-adevăr cea mai preţioasă resursă pe care o avem, asta e cu adevărat un lucru mare", completează Bogdan Badea.

Skilld reduce durata proceselor de recrutare la 10 zile lucrătoare, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.