Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul termen din dosarul lui Ion Iliescu BLOCHEAZĂ ICCJ - Măsurile luate pentru chemarea a 5.000 de victime

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ion Iliescu parchet 17 04 2018

Un judecător de drepturi şi libertăţi ia, vineri, în discuţie primul termen de cameră preliminară al dosarului în care fotul preşedinte Ion Iliescu este judecat pentru fapte de crime împotriva umanităţii în legătură cu evenimentele violente ale revoluţiei din 1989.

Astfel, pentru primul termen de judecată magistratul a dispus citarea tuturor victimelor indicate de anchetatorii militari. Numărul acestora depăşeşte 5.000, iar instanţa a anunţat că s-au emis citaţii pentru toate aceste persoane.

Citeşte şi: Decizie de ULTIM MOMENT - ÎCCJ a stabilit primul termen în dosarul Revoluţiei, în care Ion Iliescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii

Totodată instanţa supremă a anunţat şi măsurile pe care le va lua pentru a putea eficientiza derularea dezbaterilor în faza camerei preliminare.

Pentru termenul de vineri instanţa supremă a anunţat printr-un comunicat de presă că "în vederea asigurării desfăşurării activităţii în bune condiţii şi păstrării ordinii la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vineri, 29 noiembrie 2019, Arhiva Secţiei I civile, Arhiva Secţiei a II-a civile şi Arhiva Completurilor de 5 judecători nu vor desfăşura program cu publicul".

Totodată instanţa anunţă că Registratura generală şi Arhiva Secţiei penale vor desfăşura program cu publicul conform orarului afişat; şi că accesul publicului în incinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru dosarul revoluţiei va fi permis începând cu ora 7.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.