Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul transport de cereale din Ucraina în baza acordului intermediat de ONU și Turcia a fost refuzat de cumpărător

arcpublishing.com
cereale-ucraina

Primul transport cu cereale, care a plecat din Ucraina în baza acordului ONU, a fost refuzat de cumpărătorul din Liban din cauza livrării cu întârziere, anunță oficialii ucraineni, potrivit CNN.

Un cumpărător din Liban a refuzat încărcătura primei nave de cereale care a părăsit Ucraina de la începutul războiului din cauza întârzierii livrării, potrivit unui comunicat al Ambasadei Ucrainei în țara din Orientul Mijlociu.

Nava M/V Razoni a plecat din portul Odesa la 1 august, transportând peste 26.000 de tone de porumb în cadrul unui acord negociat de ONU, menit să atenueze criza alimentară globală declanșată de războiul din ucraina.

„Potrivit informațiilor furnizate de expeditorul cerealelor ucrainene de la bordul navei Razoni, cumpărătorul din Liban a refuzat să accepte încărcătura din cauza întârzierilor în ceea ce privește termenii de livrare. Astfel, expeditorul caută acum un alt destinatar pentru a-și descărca încărcătura fie în Liban/Tripoli, fie în orice altă țară/port", au anunțat ucrainenii.

Oficialii ucraineni spun că urmăresc să crească transporturile de cereale până la cinci nave pe zi în următoarele două săptămâni. Luni, două nave care transportă 60.000 de tone de produse agricole au plecat din porturile Ucrainei de la Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.