Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul transportator de gaze naturale lichefiate pentru Bulgaria în temeiul Acordului Bulgargaz-Botas va ajunge în Turcia

playtech.ro
gaze bulgaria

Primul transportator de GNL pentru Bulgaria în baza unui acord de acces la infrastructura turcă de gaze, semnat între furnizorul public bulgar de gaze Bulgargaz și compania turcă Botas, va ajunge la terminalul GNL Marmara Ereglisi din nord-vestul Turciei pe 12 aprilie, a anunțat luni centrul de presă Bulgargaz. Ministrul interimar al Energiei, Rosen Hristov, și directorul executiv al Bulgargaz, Denitsa Zlateva, vor vizita miercuri terminalul la ora locală 11, scrie bta.bg.

Gazul natural lichefiat este furnizat de compania americană Cheniere Energy, care a câștigat o licitație Bulgargaz pentru a furniza cantități pentru nevoile Bulgariei pentru 2023, a adăugat furnizorul public.

Una dintre condițiile pentru licitație a fost ca oferta de GNL să provină din țări fără sancțiuni, embargouri sau restricții comerciale.

O parte dintre transportatorii de GNL, asigurați prin licitațiile Bulgargaz, vor fi livrați prin terminalul de lângă Alexandroupolis, în timp ce o altă parte va ajunge la terminalele contractate din Turcia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.