Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul vicepreședinte PSD care reacționează la decizia lui Klaus Iohannis: 'E un CONFLICT constituțional în interiorul puterii executive'

PSD2

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va sesiza CCR, pentru că președintele ”nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA”.

Primul lider din interiorul PSD care a reacționat la decizia lui Klaus Iohannis a fost Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al partidului.

Citește și: EXCLUSIV! Dragnea vrea remaniere cât mai repede! Ce miniștrii surpriză sunt vizați

”Era o decizie care putea fi foarte uşor anticipată, dacă ţinem cont de declaraţiile date de domnul preşedinte încă de la jumătatea lunii martie. Îmi aduc aminte că a spus ceva de genul că revocarea este de departe a fi actuală. Pe mine nu m-a surprins şi cred că nu a surprins pe nimeni dintre cei care au urmărit aceste declaraţii din ultima lună. Sunt argumente care pot fi comentate, eu nu cred că a răspuns adecvat la tot ceea ce a reproşat ministrul Justiţiei procurorului şef al DNA, dar Constituţia prevede acest drept al preşedintelui de a se pronunţa. Cred că sunt corecte argumentele ministrului Justiţiei.

Pe de o parte a spus foarte corect că preşedintele nu are nici instrumentele, nici competenţele necesare pentru a evalua în concret activitatea unui procuror şef, fie că vorbim de DNA sau DIICOT, iar pe de altă parte cred că este corectă şi afirmaţia că ceea ce s-a întâmplat şi a ajuns în spaţiul public în ultima perioadă vine să adauge ca argumentaţie la propunerea făcută iniţial de revocare a şefei DNA. Ce va spune CCR, sigur că aşteptăm toţi. Este important nu doar pentru momentul actual, ci este important şi pentru viitor. Iată, CCR este chemată să dea o interpretare pe o situaţie concretă unor dispoziţii constituţionale care generează dispute în clasa politică românească.Există o jurisprudență a CCR în acest sens. Suntem în prezența unui conflict constituțional în interiorul puterii executive. Suntem într-un moment în care CCR e chemată să interpreteze Constituția.”, a spus Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD, la Antena 3.

Citește și: A fost aflat marele secret al lui Mihai Gâdea! Ce loc frecventează directorul Antena 3 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.