Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul Charles devine PRINȚ DE TRANSILVANIA: Argumentele primăriei din Alba Iulia

Inquam Photos / George Călin
Inquam Prințul Charles depunere de coroană

Invitația 'inedită' lansată de Primăria Alba Iulia Prințului Charles de Wales al Marii Britanii de a vizita orașul și de a primi titlul onorific de "Prince of Transylvania" este o inițiativă 'marcată de o campanie neconvențională destinată convingerii' moștenitorului Coroanei Britanice de a da curs acesteia, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către administrația locală.

'Primăria Alba Iulia, capitala istorică a Transilvaniei, a lansat o invitație inedită Prințului Charles de Wales al Marii Britanii de a vizita orașul și de a primi titlul onorific de 'Prince of Transylvania'. Inițiativa este marcată de o campanie neconvențională destinată convingerii Alteței Sale Regale de a da curs invitației. Această decizie vine ca urmare a activității constante a Prințului de Wales de a promova în lume turismul românesc și regiunea Transilvaniei, în mod special', se arată în comunicat.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

Acest titlu onorific vine în semn de apreciere pentru dedicarea și prețuirea onestă demonstrate de Alteța Sa Regală a Marii Britanii față de regiunea Transilvania, menționează comunicatul.

'Titlul face referire și la relația dintre moștenitorul tronului britanic și Vlad Țepeș, cu care Prințul de Wales a declarat că se înrudește pe linia genealogică a stră-străbunicii sale, Regina Maria. 'Am Transilvania în sânge', glumea Alteța Sa Regală, cu ocazia unei vizite anterioare în România', se arată în comunicatul Primăriei Alba Iulia.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

În comunicat se afirmă faptul că este evident că un oraș românesc nu poate acorda titluri regale. Potrivit autorităților locale, scrisoarea deschisă adresată Prințului Charles a fost 'concepută într-o manieră degajată încât să fie evidentă nota umoristică, dar subliniind în același timp că oferta de a vizita orașul e serioasă'.

Inițiative de tipul acesta sunt menite să atragă atenția într-un mod creativ asupra unor stări de fapt, consideră administrația locală din Alba Iulia. 'Stare de fapt este că noi am depus eforturi constante pentru a crește orașul, atât pentru localnici, cât i pentru turiști. Stare de fapt este și interesul Prințului Charles pentru țara noastră și pentru Transilvania, în mod deosebit. Desigur, ne-am bucura ca Prințul Charles să atragă atenția potențialilor investitori asupra orașului Alba Iulia și mai ales asupra Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia, a cărui restaurare are nevoie de investiții majore pentru a-l reda cu totul orașului', se mai arată în comunicat.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

Invitația adresată Prințului Charles de a vizita Alba Iulia și de a i se conferi de autoritățile locale titlu onorific de 'Prinț al Transilvaniei' reprezintă o acțiune de PR, prin care administrația municipiului vrea să atragă atenția asupra acestui oraș, iar acest titlu "nu înseamnă nimic" din punct de vedere constituțional, a declarat anterior miercuri, Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt a precizat că invitația semnată de către primarul Mircea Hava, apărută sub forma unei scrisori deschise în presa britanică, a fost trimisă Prințului Charles și în mod oficial.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Mihai Coșer a menționat că, până în momentul de față, nu s-a primit niciun răspuns.

O parte a presei britanice a relatat că Prințului de Wales i-a fost oferit acest titlu onorific de către primarul din Alba Iulia, fiind publicată și scrisoarea în limba engleză adresată acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.