Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, anunță încheierea unui acord între Guvernul de la Sanaa și insurgenții separatiști din sudul țării

Ventures Onsite
Mohammed bin Salman

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunțat marți încheierea unui acord între Guvernul de la Sanaa și insurgenții separatiști din sudul țării, în urma eforturilor de a reinstala stabilitatea internă în Yemen, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Vești bune pentru conducătorii auto- A fost depus un proiect important

Mohammed bin Salman a anunțat soluționarea situației conflictuale dintre cele două părți care au deschis un nou front în interiorul statului, ce se confruntă și cu mișcarea rebelilor Houthi, suținută de Iran.

Separatiștii yemeniți, membri ai Consiliul Transnațional Sudic, sunt susținuți în plan extern de Emiratele Arabe Unite, aceștia militând pentru obținerea autonomiei regionale în sudul Yemenului.

Detalii legate de conținutul acordului nu fost prezentate, însă conform surselor locale, acesta presupune includerea liderilor separatiști în cadrul guvernului de la Sanaa și asimilarea forțelor militare ale acestora sub coordonarea autorităților centrale.

Citește și: Vești uriașe! Se dau bani de la stat

O coaliție condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii huthi de patru ani în țara din Peninsula Arabă pentru a încerca să readucă la putere Guvernul yemenit recunoscut pe plan internațional, într-un conflict văzut ca un război de la distanță între Arabia Saudită și Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.