Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite susține că Aramco va fi listat până la finele anului 2020 sau cel mai târziu la începutul anului 2021

reuters
Mohammed bin Salman

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, a anunțat că listarea gigantului din domeniul petrolului Aramco va fi realizată la finele anului 2020 sau cel mai târziu la începutul anului 2021, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Prințul și-a menținut estimarea că Aramco valorează peste 2 trilioane de dolari, într-un interviu acordat la Riyadh. În aceste condiții, listarea a 5% a companiei s-ar ridica la o valoare de 100 de miliarde de dolari, mult peste recordul de 25 de miliarde de dolari, stabilit de retailerul chinez Alibaba în 2014.

O listare publică inițială (IPO) a Aramco, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, a fost anunțată încă din 2016, făcând parte din planul de a moderniza economia Arabiei Saudite până în 2030.

Citește și: Consiliul yazidiților din Germania: O mie de femei sunt încă prizoniere ale organizaţiei teroriste Stat Islamic

O primă estimare prevedea această listare în partea a doua a acestui an, fiind reprogramată pentru anul viitor. Ulterior, IPO-ul a fost amânat pentru o dată care urma să fie anunțată, deoarece oficialitățile saudite s-au orientat către preluarea companiei petrochimice Sabic, o tranzacție estimată la peste 70 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.