Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principala ameninţare pentru Suedia în 2018 este terorismul islamic

terorism

Terorismul cu motivaţie islamistă a fost în 2018 principalul pericol pentru securitatea Suediei în termeni de potenţiale atacuri teroriste, relevă raportul anual elaborat de Centrul naţional suedez pentru evaluarea ameninţării teroriste (NCT) şi publicat vineri, informează dpa potrivit https://www1.agerpres.ro

Documentul arată că este probabil să existe indivizi cu motivaţii islamiste atât în Suedia, cât şi în străinătate care au considerat în 2018 că este ''justificat'' să comită un atac terorist pe teritoriul suedez.

Ofensiva contra poziţiilor din Siria şi Irak ale Statului Islamic a redus, totuşi, capacitatea grupării jihadiste de a planifica asemenea atacuri din zonele de conflict din Orientul Mijlociu, indică raportul citat.

NCT menţionează că doar ''câţiva indivizi'' cu legături cu terorismul islamist au revenit în Suedia în cursul ultimului an şi apreciază că acest număr va rămâne ''redus'' şi în 2019.

O altă potenţială ameninţare este reprezentată de grupările de extremă-dreapta, ţintele fiind în principal opozanţi din extrema-stânga şi adăposturile pentru migranţi. NCT a precizat că nu a identificat o ameninţare similară din partea grupărilor de extremă-stânga, deşi acestea au potenţialul de recurgere la violenţă împotriva militanţilor de extremă-dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.