Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul consilier economic al Casei Albe demisionează

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Brian Deese, principalul consilier economic al Casei Albe, care a ajutat la elaborarea unor importante pachete de stimulare și la gestionarea consecințelor economice ale pandemiei Covid-19, va demisiona, a anunțat joi Joe Biden, potrivit AFP.

„Brian are o capacitate unică de a transforma provocările politice complexe în acțiuni concrete care îmbunătățesc viața americanilor”, a declarat Biden în comunicat.

Plecarea consilierului era de așteptat

El l-a creditat pe consilierul său economic cu „tranziția redresării noastre economice istorice către o creștere solidă și stabilă”.

Printre principalele reforme economice realizate de Brian Deese s-au numărat un program gigantic de infrastructură numit „Bipartisan Infrastructure Law”, „Inflation Reduction Act”, un plan faraonic de investiții în energia verde și „CHIPS and Science Act”, o lege care prevede aproape 53 de miliarde de dolari pentru producția și cercetarea în sectorul cipurilor electronice.

Plecarea lui Brian Deese, în vârstă de 44 de ani, era de așteptat, în mijlocul mandatului președintelui Biden și în condițiile în care republicanii și democrații împart acum controlul Congresului. Înlocuitorul său nu a fost încă desemnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.