Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul expert al lui Donald Trump avertizează: relaxarea prematură aduce noi focare de coronavirus

www.gettyimages.com
anthony fauci

Cel mai reputat expert în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a avertizat marţi Congresul că o ridicare prematură a restricţiilor poate duce la apariţia unor noi focare de infecţii cu noul coronavirus, care a ucis 80.000 de americani şi a dus economia în recesiune, transmite Reuters.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 54: PNL se îndreaptă către o dictatură!

Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat unei comisii din Senatul Statelor Unite că epidemia de coronavirus nu este încă sub control în unele zone ale ţării, informează News.ro.

"Cred că mergem în direcţia corectă, dar direcţia corectă nu înseamnă că avem în niciun caz control total asupra acestei epidemii", a spus Fauci în timpul audierii.

El a cerut statelor federale să urmeze recomandările experţilor în sănătate pentru a aştepta semne de atenuare a epidemiei, inclusiv un număr scăzut de noi infecţii, înainte de redeschiderea activităţilor.

Preşedintele Donald Trump a încurajat statele să pună capăt blocajelor impuse de câteva săptămâni unor componente majore ale economiei. Însă senatorii au auzit o apreciere dură din partea lui Fauci, când a fost întrebat de democraţi despre o deschidere prematură a economiei.

Medicul, care a lucrat sub administraţii republicane şi democrate, a remarcat progresele în lupta împotriva unui virus pe care lumea medicală încă încearcă să-l înţeleagă.

El a remarcat o încetinire a creşterii cazurilor în zone precum New York, în timp ce în alte zone din ţară încă au loc creşteri.

Unele state au început deja să-şi redeschidă economiile, iar altele şi-au anunţat planurile pentru a începe acest lucru de la jumătatea lunii mai, chiar dacă sondajele de opinie arată că majoritatea americanilor sunt preocupaţi de o redeschidere prematură.

”Există un risc real să declanşezi un focar pe care s-ar putea să nu-l poţi controla şi, de fapt, în mod paradoxal, te va trage înapoi, nu numai că poate  duce la o suferinţă şi moarte care ar putea fi evitate, ci chiar ar putea întârzia redresarea economică ”, a spus Fauci despre demersurile premature.

Democraţii din comisia pentru sănătate s-au concentrat în mare măsură pe riscurile deschiderii prea devreme a economiei americane, în timp ce republicanii au minimalizat riscul, spunând că o închidere prelungită ar putea avea efecte negative grave asupra sănătăţii oamenilor şi asupra sănătăţii economiei.

Întrebat dacă studenţii de colegiu se pot simţi în siguranţă dacă orele se reiau în campusuri la sfârşitul lunii august sau la începutul lunii septembrie, Fauci a spus că aşteptarea unui tratament sau a unui vaccin ”ar putea fi prea lungă”.

Boala respiratorie COVID-19 cauzată de noul coronavirus a infectat peste 1,3 milioane de americani şi a ucis peste 80.600.

Fauci, în vârstă de 79 de ani, a fost audiat online, într-o cameră căptuşită cu cărţi, după ce s-a plasat singur în carantină pentru că ar fi putut să fi intrat în contact cu oricare dintre doi membri ai personalului Casei Albe care au fost diagnosticaţi cu COVID-19. El a menţionat că poate merge la Casa Albă, dacă este nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.