Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul motor de căutare din Cehia cere Google despăgubiri de 417 milioane de dolari pentru restricţionarea concurenţei

startupyard.com
Seznam

Principalul motor de căutare din Cehia, Seznam, a cerut joi despăgubiri de 9,07 miliarde de coroane cehe (416,74 milioane de dolari) de la gigantul american Google, pentru restricţionarea concurenţei, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Google a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa cehă cu sistemele de operare licenţiate şi magazinele de aplicaţii pentru dispozitivele smart echipate cu sistemul de operare Android, a precizat Seznam.

"Pe baza deciziei Comisiei Europene din 2018, care confirmă că Google a încălcat reglementările antitrust ale UE, cerem compensaţii pentru pagubele pe care le-am suferit în timp ce încercam să distribuim serviciile şi aplicaţiile noastre prin dispozitivele mobile echipate cu sistemul de operare Android", a afirmat Pavel Zima, adjunctul preşedintelui Seznam.

Google nu a răspuns imediat solicitărilor de a comenta anunţul companiei cehe.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’

Seznam, cu o cotă estimată de piaţă de 25% în Cehia, a informat că despăgubirile sunt pentru perioada 2011 - 2018.

Google, care a devenit celebru datorită motorului său de căutare, a raportat anul trecut venituri de 162 miliarde de dolari (137 miliarde de euro). Google este deţinut de gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc, a cărui capitalizare bursieră a depăşit 1.000 de miliarde de dolari.

În 2019, Comisia Europeană a amendat Google cu 1,49 miliarde de euro pentru că a încălcat reglementările privind concurenţa în UE prin practicile sale în domeniul reclamelor.

Executivul comunitar consideră că Google a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă impunând o serie de clauze restrictive în contractele cu site-urile internet ale terţilor, ceea ce i­a împiedicat pe rivalii Google să afişeze pe site-urile respective anunţuri publicitare proprii asociate cu rezultatele căutărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.