Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul pericol care pândește UNPR. Cine dă atacul?

sah

Situația politică este destul de interesantă la momentul actual. Partidele s-au cam decis și p oziționat cu privire la alegerile locale și așteaptă startul în funcție de sfârșitul disputei capitale - un tur sau două la alegerile pentru primari?

Într-o situație dificilă se află UNPR. În mod normal ar fi favorabil alegerii în două tururi pentru că ar fi avantajați ca partid mic care intră în alegeri cu forțe uriașe ca PNL și PSD. Preferă însă să așteptă rezultatul bătăliei celor mari și oficial să susțină cu jumătate de gură varianta PSD. De ce? Pentru că tot cu jumătate de gură a spus și PSD că rămân în alianță pentru la toamnă.

În perspectiva listelor comune din toamnă oamenii lui Oprea trebuie să cânte oficial varianta PSD, dar neoficial să își dorească două tururi pentru a avea ce pune pe masă la dura negociere care va urma cu PSD.

Dar PSD rămâne doar adversarul ideologic. Pericolul mortal vine din partea Mișcării Populare. Declarativ Traian Băsescu mizează pe oamenii tineri și "oamenii nevirusați". NEOFICIAL rupe cu racolările în București și țară.

Nu exagerez dacă spun că în jur de 65% din baza noastră acum provine din UNPR. Vin cu structuri cu tot și Băsescu e foarte mulțumit”, susține unul din liderii MP sub protecția anonimatului.

Aceștia sunt exact cei care au venit în UNPR tot prin racolări și pe bază de mercenariat.

STIRIPESURSE.RO relata încă de acum mai bine de două luni că asta este noua strategie a lui Traian Băsescu negată însă public de acesta.

UNPR își mai poate menține un număr important de oameni după anunțul listelor comune cu PSD la toamnă și deci speranța prinderii listelor. Cu o campanie eficientă oamenii lui Oprea vor putea obține suficient în alegeri încât să arate PSD că sunt valabili și de asemenea să îi facă pe cei de la PNL să solicite alianțe locale în dauna MP care ar fi nefrecventabil.

Vezi și: Cine are șanse să câștige Capitala? Dar sectoarele? - ANALIZA lui Piedone

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.