Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul procesator de plăți din Statele Unite ale Americii, PayPal, își va închide biroul din San Francisco

luba.ro
paypal criptomonede bitcoin

Un purtător de cuvânt a sugerat că închiderea a avut ca scop evaluarea companiei „amprenta globală a biroului”. Principalul procesator de plăți din Statele Unite ale Americii, PayPal, își va închide biroul din San Francisco, în timp ce sediul central din San Jose din apropiere va rămâne disponibil pentru angajați, confrom cointelegraph.com.

Potrivit unui raport de miercuri de la TechCrunch, firma de plăți își va închide birourile din centrul orașului San Francisco cu filiala sa Xoom - divizia responsabilă pentru serviciile internaționale de transfer de bani digitali. La momentul publicării, PayPal are mai multe liste de locuri de muncă pentru San Francisco, precum și alte 17 locații din Statele Unite și 32 de locații internaționale.

Un purtător de cuvânt al PayPal a sugerat că închiderea a avut ca scop evaluarea companiei „amprenta globală a biroului”. O altă persoană de la PayPal, familiarizată cu evenimentele interne ale companiei, a spus că angajații mutați din San Francisco ar avea, de asemenea, opțiunea de a lucra de la distanță.

PayPal și-a lansat miercuri raportul privind veniturile pentru primul trimestru din 2022, raportând că firma a avut un volum total de plăți de 323 de miliarde de dolari și venituri din tranzacții totalizând aproximativ 6,5 miliarde de dolari. Acesta din urmă includea taxe pentru facilitarea „cumpărării și vânzării de criptomonede”.

De când a anunțat că va accepta plăți cu criptomonede în 2021, PayPal a făcut incursiuni în spațiul activelor digitale prin explorarea dezvoltării unei monede stabile. În plus, firma de plăți a înființat un consiliu consultativ în februarie, menit să sprijine eforturile legate de cripto, blockchain și monedele digitale.

Zona Golfului San Francisco găzduiește multe companii importante de cripto și tehnologie, dar unele firme au făcut un exod în ultimii ani, posibil din cauza personalului dispus să accepte condiții de lucru la distanță pe fondul pandemiei. Principalul schimb de criptomonede Coinbase a anunțat în mai 2021 că își va închide sediul central din San Francisco în 2022, ca parte a angajamentului său de a „fi mai întâi la distanță”.

CEO-ul Kraken, Jesse Powell, a mai spus în aprilie că firma și-a închis sediul global din orașul de lângă golf, în urma unor rapoarte că mai mulți dintre angajații săi au fost „atacați, hărțuiți și jefuiți în drum spre și dinspre birou”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.