Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principele Radu al României vorbeste despre legătura dintre Federaţia Română de Scrimă şi Coroană

scrima

Legătura dintre Federaţia Română de Scrimă şi Coroana Română este una foarte veche, a afirmat, miercuri, Principele Radu, la un eveniment dedicat tinerilor sportivi medaliaţi la Campionatele mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori.

Evenimentul a fost organizat în grădina Palatului Elisabeta, fiind pentru prima oară în acest an când aici a fost găzduită o manifestare în format fizic.

"Legătura dintre Federaţia Română de Scrimă şi Coroana Română este una foarte veche, atât de veche încât sportul dumneavoastră se numără printre primele care au luat o formă instituţională în România în secolul trecut. Şi sfârşitul secolului al XIX-lea a avut începuturi în ceea ce priveşte viaţa sportivă profesionistă, dar abia începutul secolului XX a consolidat mişcarea sportivă, pe deceniu ce trecea, în tot mai multe şi mai multe şi mai multe domenii distincte sportive, care au ajuns curând să fie de nivel european şi, nu peste multă vreme, mondial", a spus Principele Radu, citat de Agerpres.

El şi-a exprimat satisfacţia pentru rezultatele obţinute de tinerii sportivi români.

"Când vezi astăzi o nouă generaţie de sportivi care îşi dedică talentul scrimei, în toate formele ei, nu poţi decât să fii bucuros că, pe de-o parte, continuitatea îşi spune cuvântul şi în sport, aşa cum şi-o spune în cultură, în ştiinţă, în tradiţiile româneşti, în politică, în diplomaţie, în arte şi, pe de altă parte, că această complicitate atât de frumoasă între Coroana Română, în toate generaţiile ei, şi sportul românesc continuă, indiferent de vicisitudini, indiferent de capriciile vremii sau ale vremurilor", a evidenţiat Principele Radu.

Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu au primit, miercuri, la Palatul Elisabeta, o delegaţie formată din tineri sportivi medaliaţi la Campionatele mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori, desfăşurate la Cairo, în aprilie 2021.

La eveniment au participat preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea, care a mulţumit pentru organizarea festivităţii, antrenorii de club ai sportivilor medaliaţi, precum şi alţi membri ai conducerii FRS.

În finalul întâlnirii a avut loc o scurtă demonstraţie de scrimă în grădina Palatului Elisabeta.

Federaţia Română de Scrimă se află, din anul 2011, sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.