Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principele Radu, la Palatul Elisabeta: 'Niciodată nu putem să îi răsplătim pe veteranii noştri de astăzi atât de mult pe cât ei o merită'

romanialibera.ro
Principele Radu, margareta

Principele Radu i-a primit vineri, la Palatul Elisabeta, pe militarii participanţi la Ştafeta Veteranilor.

"Niciodată nu putem să îi răsplătim pe veteranii noştri de astăzi atât de mult pe cât ei o merită. Încercăm în fel şi chip să facem cunoscut în societatea românească cât de preţios este exemplul lor. Nu vom reuşi niciodată însă să găsim suficiente cuvinte pentru a arăta cât de mult înseamnă ei pentru lumea de astăzi, o lume care în cea mai mare parte a ei, zi de zi, nu face decât să arate opusul a ceea ce aceşti oameni ne-au învăţat prin lecţia lor de suferinţă şi de viaţă", a spus principele Radu, la evenimentul care s-a desfăşurat în grădina Palatului Elisabeta, potrivit Agerpres.

El a subliniat că "întregul element militar din România este bazat pe ierarhie, pe spirit de răspundere, pe disciplină, pe specializare, pe simţul datoriei şi pe patriotism, dar foarte puţin din aceste principi şi valori reuşesc să îşi facă vocea auzită în societate în altă parte decât în elementul militar".

"Iar atunci când îşi fac cunoscută vocea principiilor şi valorilor nu este sigur că de la voce până la punerea lor în practică drumul se face aşa cum trebuie. Cu alte cuvinte, de câte ori vedem, şi vedem destul de rar, un exemplu de loialitate, de curaj, de modestie în jurul în jurul nostru e, de regulă, un lucru foarte rar", a spus principele Radu.

Principele Radu a elogiat Asociaţia Voluntarilor Invictus, pentru "creativitatea" dovedită, în cadrul proiectelor legate de educaţie, materializate în vizitele în licee, adevărate "poveşti mari de istorie", ca şi prin participarea la competiţiile sportive, inclusiv la Jocurile Invictus, care au loc o dată la doi ani, amânate în prezent din cauza pandemiei de COVID-19, unde românii "fac o figură foarte, foarte bună".

Cuvinte de apreciere pentru participanţii la Ştafeta Veteranilor şi pentru militarii membri ai Invictus au avut şi secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului din cadrul MApN, Marius Bălău, şi vicepreşedintele Asociaţiei Voluntarilor Invictus, lt. inginer Marian Ilie.

Marian Ilie i-a înmânat principelui Radu un tablou simbolic care include cele trei ştafete care au fost purtate de participanţii la Ştafeta Veteranilor - Ştafeta Roşie, care a plecat de la Chişinău (Republica Moldova), Ştafeta Albastră, care a plecat de la Mărăşeşti, şi Ştafeta Galbenă, care a plecat de la Făgăraş - toate ajungând pe 25 octombrie la Carei.

Totodată, principelui Radu i-a fost înmânată de către Ionuţ Butoi, un militat rănit în teatrul de operaţii din Afganistan, medalia evenimentului Ştafeta Veteranilor.

La eveniment au fost prezenţi militari răniţi în teatrele de operaţii, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi membri ai Asociaţiei Voluntarilor Invictus.

Ajunsă la cea de a VIII-a ediţie, Ştafeta Veteranilor a început pe data de 1 octombrie, a străbătut toate judeţele ţării şi s-a încheiat pe data 25 octombrie, de Ziua Armatei Române. Anul acesta, 800 de voluntari Invictus din toată ţara, alergători şi ciclişti au purtat Ştafeta Veteranilor pe trei trasee, de la Mărăşeşti, Chişinău şi Făgăraş până la Carei, care au însumat aproximativ 3.800 de kilometri, aducând astfel un omagiu eroilor României, de ieri şi de astăzi.

Asociaţia Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al principelui Radu din anul 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.