Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principelui Radu i-a fost conferită decoraţia 'Gran Croce dell'Ordine al Merito Melitense', la Roma

Agerpres.ro
Principele Radu

Majestatea Sa Margareta şi Principele Consort Radu au efectuat, marţi, la Roma, o vizită de curtoazie la Ordinul Suveran de Malta.

Cu această ocazie, Principelui Radu i-a fost conferită decoraţia "Gran Croce dell'Ordine al Merito Melitense".

Delegaţia Familiei Regale a fost primită în Curtea de Onoare a Palatului Magistral, fiind apoi însoţită spre Saloanele de reprezentare ale Ordinului, unde a fost întâmpinată de Locotenentul Marelui Maestru, potrivit Agerpres.

Au urmat discuţii de curtoazie în Salotto d'Angolo, la care au participat Adina Lovin, însărcinat cu afaceri ad interim la Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran de Malta, şi Andrew Popper, preşedinte al Consiliului Regal.

Ceremonia de conferire a decoraţiei "Gran Croce dell'Ordine al Merito Melitense" a avut loc în Salonul de Onoare. La finalul ceremoniei, Principele Radu a ţinut un discurs de mulţumire, în care a amintit de legăturile ce au existat de-a lungul timpului între Ordinul Suveran de Malta şi Casa Regală a României.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu efectuează o vizită la Roma şi Vatican.

Programul de la Roma mai include vizite la Crucea Roşie Italiană, Comitetul Paralimpic Italian şi Comitetul Olimpic Italian, precum şi vizionarea unor exponate despre Familia Regală a României la Muzeul Pietro Canonica. De asemenea, este programată o întâlnire cu comunitatea de români din Italia şi lansarea 'Jurnalului Reginei Maria', ediţia în limba italiană, editat şi tipărit la Editura Rediviva Milano.

Un punct important în program va fi audienţa privată cu Suveranul Pontif, urmată de vizite la Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, la un centru pentru primirea unor femei refugiate din Ucraina şi la sediul Comunităţii Sant'Egidio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.