Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principii doar la TV: PNL, blat rușinos în fieful secretarului general

ilie bolojan

Liberalii par să fi găsit soluția ideală pentru a evita propriile criterii de integritate: candidați proprii care să facă figurație, pentru a le asigura culoar actualilor primari certați cu legea. Se întâmplă în Bihot, județul controlat de secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Comitetul Executiv Judeţean al PNL l-a validat candidat la Primăria municipiului Beiuş pe Petru Mlendea, managerul societăţii Edilul Beiuş şi fost consilier local PSD, în ciuda faptului că actualul viceprimar, Gabriel Popa, ar avea, potrivit unui sondaj de opinie, mai multe şanse să câştige alegerile din 5 iunie, scrie ebihoreanul.ro.

Validarea candidaturii lui Mlendea a fost făcută în baza propunerii înaintate în mod formal de organizaţia locală Beiuş a PNL, după ce la începutul săptămânii aceasta s-a reunit în prezenţa actualului primar, Adrian Domocoş, suspendat din funcţia de preşedinte al organizaţiei ca urmare a faptului că a fost trimis în judecată de DNA, în trei dosare penale, pentru mai multe de o sută de fapte de corupţie.

La şedinţă au asistat atât copreşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, cât şi secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, iar Mlendea nici nu fusese inclus în vreun sondaj de opinie, candidatura fostului PSD-ist fiind dorită de Domocoş. „Domocoş s-a prezentat la şedinţă şi, la fel cum a mai făcut şi acum o lună, ca şi cum ar fi în continuare şeful organizaţiei, a spus că va candida independent şi că vrea să numească tot el şi candidaţii PNL la Consiliul Local”, a dezvăluit un liberal din Beiuş, nemulţumit că „partidul se face preş în faţa lui Domocoş”, mai scrie sursa citată.

Petru Mlendea a fost consilier local şi membru PSD până în 2012, când şi-a trădat partidul şi a trecut la liberali, primarul Domocoş recompensându-l cu funcţia de director al societăţii de salubrizare. „Domocoş vrea un candidat slab, care să se dea la o parte din faţa lui, aşa încât el să câştige ca independent un nou mandat, iar apoi să conducă Beiuşul împreună cu consilierii locali, pe care să-i stabilească tot el”, mai spune sursa citată de publicația locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.