Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţesa Amalia a Regatului Ţărilor de Jos va studia la Universitatea din Amsterdam

local12.com
Printesa mostenitoare a Olandei, Catharina-Amalia

Prinţesa Amalia, moştenitoarea tronului din Regatul Ţărilor de Jos, va deveni studentă a Universităţii din Amsterdam în toamna anului viitor, a anunţat luni serviciul de presă al casei regale olandeze (RVD), într-un comunicat prin care a cerut ca viaţa privată a prinţesei moştenitoare să fie respectată în perioada pe care aceasta o va petrece în campusul universitar, informează Reuters și Agerpres.

Fiica cea mare a regelui Willem-Alexander, al cărei titlu oficial este Prinţesă de Orania, va începe cursurile universitare la Facultatea de ştiinţe politice şi economice în septembrie 2023 şi va locui într-un cămin alături de alţi studenţi, a precizat RVD.

Prinţesa Amalia, care a lucrat în timpul liceului, fiind chelneriţă cu jumătate de normă, a început să îşi asume anumite îndatoriri ceremoniale pentru Casa de Orania - care se bucură de sprijinul majorităţii populaţiei olandeze - în 2021, după ce a împlinit vârsta de 18 ani.

Într-o biografie autorizată de casa regală olandeză şi publicată anul trecut, tânăra prinţesă a spus că doreşte ca viaţa ei să fie dedicată serviciului public, dar că nu este deocamdată pregătită să devină regină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.