Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a numit un nou director al cabinetului său

digi24.ro
Albert al II-lea de Monaco

Principatul Monaco a anunţat luni numirea lui Christophe Steiner, până în prezent ambasadorul statului monegasc la Paris, în postul de director de cabinet al prinţului Albert al II-lea, la două luni după înlăturarea din funcţie a predecesorului său, Laurent Anselmi, informează AFP.

Christophe Steiner îşi va prelua pe 4 septembrie atribuţiunile în fruntea cabinetului princiar, o funcţie de mare însemnătate strategică în micul principat monegasc, potrivit unui comunicat publicat de biroul de presă al Palatului din Monaco.

După ce a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional (Parlamentul din Monaco - n.red.) în 2016, el a fost numit în funcţia de ambasador extraordinar al statului Monaco în Franţa şi în principatul Andorra în 2019, potrivit Agerpres.

În trecut, Christophe Steiner a lucrat şi în Comisia pentru controlul activităţilor financiare (CCAF) şi în Serviciul de informaţii şi control asupra circuitelor financiare (SICCFIN) din Monaco.

În acelaşi comunicat de luni, prinţul Albert al II-lea a salutat "cunoştinţele aprofundate despre afacerile publice şi despre chestiunile economice şi financiare" ale noului său director de cabinet, pe care îl consideră "un atu major pentru a răspunde provocărilor actuale" ale ţării.

Plecarea predecesorului său, Laurent Anselmi, care deţinea funcţia de şef de cabinet, a fost anunţată pe 8 iunie, la două zile după concedierea unui alt apropiat al prinţului monegasc, administratorul bunurilor Coroanei, Claude Palmero.

Aceste plecări au avut loc în contextul în care principatul Monaco este zguduit de la sfârşitul anului 2021 de o serie de denunţuri anonime orchestrate de un site denumit Les Dossiers du Rocher. Potrivit acestui site, ar fi existat o înţelegere secretă între mai mulţi apropiaţi ai prinţului, la care ar fi participat - pe lângă Laurent Anselmi şi Claude Palmero - avocatul Thierry Lacoste şi preşedintele Tribunalului Suprem, Didier Linotte.

Acuzaţiile se bazează pe interceptarea e-mailurilor acestor persoane, care au depus plângere în instanţă şi care au negat că ar fi participat la implementarea unei înţelegeri secrete în beneficiul lor.

O anchetă pentru piratarea mesageriilor lor electronice a fost deschisă de justiţia franceză şi cea monegască în urma depunerii acelor plângeri.

Victimele dezvăluirilor făcute de site-ul Les Dossiers du Rocher suspectează că grupul Pastor, condus de Patrice Pastor, un influent antreprenor îndepărtat de pe anumite pieţe, s-ar afla în spatele acestei operaţiuni de destabilizare, pe fondul "războiului" purtat de mai multe companii pentru a obţine o cotă cât mai mare din înfloritoarea piaţă locală a construcţiilor imobiliare. Patrice Pastor a negat cu vehemenţă aceste acuzaţii.

În ianuarie, Moneyval, agenţia de combatere a spălării de bani din cadrul Consiliului Europei, i-a cerut principatului Monaco "să-şi intensifice eforturile pentru investigarea şi urmărirea penală a spălării banilor, confiscarea şi recuperarea produselor infracţiunilor" şi "să îşi consolideze sistemul de supraveghere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.