Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Charles i-a lăudat pe angajaţii din sistemul de sănătate din Marea Britanie în primul său mesaj transmis după ce a fost declarat vindecat de COVID-19

romaniatv.net
printul charles

Prinţul Charles i-a lăudat pe angajaţii din sistemul de sănătate public din Marea Britanie în primul său mesaj transmis după ce a fost declarat vindecat de COVID-19. De asemenea, moştenitorul tronului britanic le-a mulţumit voluntarilor care au grijă de persoanele vulnerabile din comunităţile lor, anunță MEDIAFAX.

Prinţul Charles a ieşit, luni, din carantină, după ce, săptămâna trecută, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Prinţul în vârstă de 71 de ani a petrecut şapte zile în izolare, în Scoţia, el având simptome moderate ale bolii. Soţia sa, ducesa Camilla de Cornwall, în vârstă de 72 de ani, a fost testată negativ, dar a decis şi ea să se autoizoleze.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Prinţul i-a lăudat pe angajaţii din sistemul de sănătate publică, vorbind despre eroismul acestora.

„În acest moment în care medicii, asistenţii medicali şi tot personalul auxiliar vital care formează coloana vertebrală a remarcabilului nostru serviciu de sănătate publică se află sub un risc, sub o presiune enormă, în timp ce se luptă eroic să salveze vieţi în unităţile de terapie intensivă şi să reducă, atât cât este posibil, răspândirea virusului, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre acei oameni minunaţi, ale căror abilităţi şi devotament altruist faţă de datorie şi de îngrijirea pacienţilor ne fac atât de mândri”, a spus prințul.

În calitate de patron al organizaţiei Age UK, prinţul Charles a vorbit în mesaj şi despre importanţa îngrijirii persoanelor în vârstă în aceste vremuri dificile.

De asemenea, în înregistrarea publicată pe contul de Twitter al Clarence House, prinţul a făcut referire la „simptomele moderate” pe care le-a avut în timp ce a suferit de COVID-19.

„Pentru că am trecut recent prin procesul contractării acestui coronavirus - din fericire, cu simptome relativ moderate -, mă găsesc de cealaltă parte a bolii, însă în aceeaşi stare de distanţare socială şi izolare generală”, a spus prinţul. „Aşa cum ne-am dat seama cu toţii, atunci când prezenţa familiei şi prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii sunt brusc înlăturate, totul devine o experienţă ciudată, frustrantă şi supărătoare”, a mai spus prinţul.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

„Până va trece (epidemia, n.r.), hai să încercăm să trăim cu speranţă şi, cu încredere în noi înşine şi unii în ceilalţi, să aşteptăm vremurile mai bune care vor veni", a precizat prinţul de Wales.

Până luni, în Marea Britanie au fost înregistrate 2.350 de decese din cauza noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.