Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Charles: Transilvania deţine cheia pentru salvarea planetei

prince-charles

Într-un interviu acordat BBC Radio 4 cu privire la exploatarea mediului înconjurător, Prinţul Charles a afirmat că, într-un fel, Transilvania deţine cheia salvării planetei.

Despre această regiune, rinţul în vârstă de 65 de ani a spus că este un loc „unde vedem cu adevărat ce înseamnă sustenabilitatea”. Aici, fiul reginei Elisabeta a II-a a cumpărat şi renovat mai multe proprietăţi, relatează The Mirror, potrivit gandul.info.

Vorbind despre biodiversitate şi comunităţile rurare, Prinţul Charles, el însuşi pasionat de agricultură, a spus că „trebuie pusă o valoare economică pe ceea ce natura oferă”.

„Timp de foarte mulţi ani – sute de ani – am lăsat natura în plan secundar şi după ce am exploatat-o, i-am luat totul, nu am pus nimic în loc”, a explicat el. „Şi, cumva, ne imaginăm că suntem separaţi de natură, că ea există altundeva, unde poţi merge să o exploatezi”, a adăugat el.

În acest context, prinţul moştenitor a avertizat că mediul înconjurător trebuie protejat şi conservat pentru generaţiile viitoare, iar că una dintre soluţii stă în puterea micilor agricultori, precum cei transilvăneni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.