Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Harry a depus o plângere în instanţă împotriva unuia dintre cele mai importante grupuri de presă britanice

www.wsj.com
Prințul Harry Meghan Markle

Prinţul Harry a demarat o acţiune în justiţie împotriva unuia dintre cele mai importante grupuri de presă britanice, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al ducelui de Sussex, care a părăsit Marea Britanie şi s-a mutat alături de familia lui în statul american California, informează AFP.

Purtătorul său de cuvânt nu a oferit informaţii suplimentare, însă presa britanică afirmă că plângerea vizează grupul Associated Newspapers, care editează inclusiv popularul tabloid Daily Mail.

Prinţul Harry acuză Mail on Sunday - suplimentul duminical al tabloidului Daily Mail - că l-a defăimat într-un articol în care se afirma că ar fi încercat să păstreze secretă cererea lui privind obţinerea unei protecţii din partea Poliţiei atunci când se află în Marea Britanie, potrivit Agerpres.

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle, locuiesc în prezent într-o suburbie a oraşului Los Angeles. Ei au decis să se retragă din familia regală britanică în 2019, o decizie care i-a privat în mod automat de dreptul de a beneficia de protecţia Poliţiei, un serviciu plătit de contribuabilii britanici.

Ducele de Sussex a propus apoi să acopere din fondurile sale acele cheltuieli când se află în Marea Britanie şi contestă în prezent în instanţă refuzul ministrului de Interne.

Acesta din urmă a spus că un dispozitiv de securitate poliţienească "nu este disponibil în baza unei finanţări private".

Cuplul princiar britanic a depus recent plângeri împotriva mai multor publicaţii pentru atingeri aduse vieţii private.

În decembrie 2021, Meghan Markle a obţinut câştig de cauză împotriva unui tabloid, condamnat pentru publicarea unei scrisori adresate tatălui ei.

Ducesa de Sussex a sărbătorit atunci "o victorie" obţinută împotriva presei de senzaţie, pe care ea o consideră "plină de cruzime" şi "mincinoasă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.