Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Harry a pierdut un recurs ce viza protecţia sa asigurată de Poliţia din Regatul Unit

nypost.com
printul harry

Prinţul Harry a pierdut un recurs ce viza protecţia sa asigurată de Poliţia din Regatul Unit.

Justiţia britanică a respins marţi cererea prinţului Harry de a plăti din fonduri personale pentru a beneficia de protecţia Poliţiei atunci când se află în Regatul Unit, informează AFP.

Prinţul Harry, care deţine titlul de duce de Sussex, şi soţia lui, Meghan, au pierdut protecţia forţelor de ordine care le era acordată pe cheltuiala contribuabililor britanici după ce au luat decizia de a se retrage din familia regală în 2020.

Ducii de Sussex, care s-au mutat de atunci în California alături de cei doi copii ai lor, beneficiază de o protecţie privată în Statele Unite. Însă prinţul Harry a dezvăluit că acea echipă de securitate nu poate avea acces la informaţiile necesare pentru a putea să asigure protecţia familiei sale pe teritoriul britanic. informează Agerpres.

Astfel, prinţul Harry a propus să achite din conturi proprii cheltuielile privind securitatea sa prin intermediul poliţiştilor britanici şi a sesizat Înalta Curte de Justiţie de la Londra pentru a contesta refuzul primit de la Ministerul de Interne.

Însă un judecător a închis marţi calea spre un proces, respingând în mai multe puncte argumentele prinţului Harry.

În timpul unei audieri de la jumătatea lunii mai, reprezentantul Ministerului de Interne din Regatul Unit a declarat că "nu ar fi potrivit" ca persoane bogate "să cumpere" o protecţie ce ar putea include agenţi înarmaţi, atunci când instituţia a decis că "interesul public nu justifică" posibilitatea ca astfel de persoane să beneficieze de o protecţie bazată pe finanţare publică.

Acest recurs al prinţului Harry a fost cel de-al doilea ce viza siguranţa sa. Celălalt dosar este încă în curs de desfăşurare.

Chestiunea siguranţei a fost adusă din nou în atenţia publicului la jumătatea lunii mai, după ce automobilul în care se aflau prinţul britanic şi soţia lui a fost urmărit la New York de o echipă de paparazzi.

Incidentul a generat interpretări divergente, însă o sursă din anturajul ducilor de Sussex a afirmat că finalul acelei "curse de urmărire" ar fi putut fi "fatal".

Prinţul Harry a acuzat presa şi paparazzi că au provocat accidentul de automobil de la Paris care a ucis-o pe mama lui, Lady Diana, pe 31 august 1997.

Prinţul britanic duce în această perioadă o adevărată ofensivă judiciară împotriva mai multor tabloide. El urmează să depună mărturie, în persoană, într-o audiere programată în luna iunie, potrivit presei din Regatul Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.